Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2019: Maak kennis met Glen Durrant

Glen Durrant start Lakeside 2019, het officieuze wereldkampioenschap darts van de BDO, komende zaterdag als torenhoge favoriet om zijn derde titel te behalen. Duzza is binnen de BDO een klasse apart. Zo was hij op Lakeside 2018 bijvoorbeeld de enige speler die een partij afsloot met een gemiddelde van boven de honderd. Maak kennis met de tweevoudig wereldkampioen darts.

De carrière van Glen Durrant

De 48-jarige Duzza dacht lange tijd niet na over een loopbaan als professionele darter. Het was een aangename hobby en hij deed ook wel mee aan regionale evenementen, maar hij betaalde de rekeningen door te werken als coördinator bij een woningcorporatie. Pas in 2004 deed hij voor het eerst mee aan een groot toernooi, de Winmau World Masters. Zijn eerste grote prijs liet nog langer op zich wachten. In 2015 sloeg hij toe op hetzelfde toernooi. Inmiddels heeft hij negen finales op de majors van de BDO gespeeld en greep hij liefst achtmaal de hoofdprijs.

Gemiddelde van 97,3

Over de afgelopen twee jaar heeft hij 31 partijen op het hoogste niveau van de BDO gespeeld en zijn gemiddelde daarin is 97,3. Danny Noppert kwam in die periode nog in de buurt met 93, maar de Fries is inmiddels overgestapt naar de PDC. Scott Mitchell en Scott Waites volgen met 92 en zij zijn ditmaal als zesde en negende geplaatst voor Lakeside.

Wedden op Lakeside darts? Inzetten doe je bij Mr Green!

Smith-Neale genoeg hersteld?

Een van de opkomende sterren binnen de BDO is Adam Smith-Neale. Hij brak echter eind november zijn been op drie plekken tijdens een toernooi in Italië. De 25-jarige darter speelt in de voorronde tegen Mark McGrath en als hij doorgaat komt hij Durrant tegen. Die heeft zichzelf al aardig in vorm gespeeld tijdens de Finder Darts Masters in december 2018. Hij won in de finale van Richard Veenstra met 5-3 in sets. Duzza gooide onder meer 170 uit.

Duzza wil overstappen naar PDC

Het plan van Glen Durrant is om na deze Lakeside eindelijk echt te switchen naar de PDC. Hij zal dan later deze maand de zogeheten Q-school van die bond moeten doorlopen. De BDO is vorig jaar toeschietelijker geworden jegens spelers die ook hun geluk willen beproeven bij de PDC. Tot vorig jaar stond daar een boete op: het inleveren van het prijzengeld van Lakeside.

Voorspellingen Lakeside

Wedden op Lakeside darts? Durrant is zoals gezegd dik favoriet. Desondanks zijn de odds bij de bookmakers aantrekkelijk: 2.10 x je inleg bij een zege van de tweevoudig kampioen.

Back To Top