Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2020: Directe toelating lonkt voor Harms en Veenstra

Wesley Harms staat bovenaan de ranking van de dartsbond BDO en Richard Veenstra is de nummer drie. Houden ze die fraaie positie de komende maanden vast, dan worden ze direct (en met een geplaatste status) toegelaten tot Lakeside 2020, het officieuze WK darts van de BDO.

BDO ranglijst darten

Bij de ranglijst van de British Darts Organisation moet wel een kanttekening worden gemaakt: Glen Durrant heeft eigenlijk meer punten achter zijn naam, maar omdat Duzza is overgestapt naar de PDC, is zijn naam resoluut verwijderd. Aangezien hij nu dus geen punten kan verdedigen zou hij sowieso gaan zakken, want de lijst is gebaseerd op uitslagen van de afgelopen 365 dagen.

Eind februari won Wesley Harms het Slovak Open, in Slowakije dus, en dat bleek genoeg om de machtsgreep uit te voeren. Jim Williams stond tot dan eerste op de opgeschoonde lijst. Door de jump van Harms doet zich de unieke situatie voor dat beide rankings van de twee dartsbonden, BDO en PDC, worden aangevoerd door een Nederlander. Bij de PDC is immers Michael van Gerwen al jarenlang de machthebber.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Nederlanders BDO darts

Er zijn meer Nederlandse mannen die er goed voor staan bij de BDO. Chris Landman staat negende, Derk Telnekes elfde en Willem Mandigers twaalfde. Harms is nu dus wiskundig gezien de beste van allen, maar die status kan hij pas echt waarmaken door Lakeside te winnen. Dat is met afstand het grootste en belangrijkste toernooi van de BDO.

Tweemaal kwam hij dichtbij de ultieme hoofdprijs. In 2012 en 2013 bereikte hij de halve finale in Frimley Green. ‘Sparky’, in het dagelijks leven een elektricien, moest begin 2019 in de achtste finale van het Lakeside WK Darts het hoofd buigen voor Mandigers.

BDO events darten in Nederland

Ook in Nederland vinden er darts evenementen van de BDO plaats. Voor de pure dartsliefhebber een mooie gelegenheid om wat toppers aan het werk te zien in een wat intiemere setting dan bij de toernooien van de PDC. Van 15 tot en met 17 maart is er bijvoorbeeld het West Fries Open in het Sportcentrum Hoorn. Het is nog wachten tot december tot het grootste Nederlandse BDO-toernooi plaatsvindt, de Egmond Masters.

Back To Top