Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2022: dit zijn de favorieten voor het WDF WK darts

Van 2 tot en met 10 april wordt in de Lakeside Country Club het WK darts van de WDF gehouden. Daarmee keert na twee jaar afwezigheid een toernooi om de wereldtitel terug in de befaamde evenementenzaal te Frimley Green.

#ad
Bet365 Sport – De nummer 1 voor darts

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Favorieten Lakeside WK Darts 2022

Als eerste geplaatst bij de mannen is de Belg Brian Raman, die begin 2022 bij de Q-School een tourkaart veroverde voor de PDC. De WDF doet niet zo moeilijk en vindt dat de 25-jarige Raman ook gewoon aan het Lakeside WK Darts mag deelnemen. Hij won in 2021 het England Open.

Thibault Tricole

Als tweede geplaatst is Thibault Tricole, een Fransman van 32 jaar die net als Raman present was bij het WK darts van de inmiddels opgeheven bond BDO in 2020. Beiden overleefden de eerste ronde niet. Tricole was in 2021 de sterkste bij het Denmark Open.

Wayne Warren

Dartsfans die de afgelopen jaren naar het BDO-WK keken zullen de naam van Wayne Warren direct herkennen. Hij won namelijk dat WK van 2020, dat de allerlaatste zou blijken van de BDO, de eerste bond die ooit een wereldkampioenschap darts organiseerde.

Zie wedden op Lakeside voor favorieten

Ook Martin Adams is er op WDF WK darten bij

Andere spelers die in 2021 een grote prijs opeisten zijn Scott Marsh (10e geplaatst), die de Britsh Open won, Cameron Menzies (14, Welsh Open) en de Amerikaans-Nederlandse darter Jules van Dongen (11, Seacoast Open).

Ook is Martin Adams van de partij. De inmiddels 65-jarige Wolfie won het Lakeside WK Darts driemaal bij de BDO, in 2007, 2010 en 2012, maar behoorde ook in de jaren 90 al tot de top. In 1995 verloor hij in de halve finale van Raymond van Barneveld.

Eerste ronde Lakeside op zaterdag 2 april

De eerste ronde (laatste 48) is best of 3 sets, de tweede ronde en achtste finales zijn best of 5 sets, de kwartfinale best of 7, de halve finales best of 9 en de finale best of 11 sets. Zie het Lakeside speelschema WK Darts voor meer informatie.

Al met al wordt dit een darttoernooi met een vleugje nostalgie, maar het luidt ook een nieuw begin in, waarbij de WDF kan dienen als schakel tussen de amateursport en de dartselite bij de PDC. Het Lakeside WDF WK Darts live kijken doe je bij Eurosport. Ander live stream darts kijken (PDC) doe je gratis met een bookmakersaccount.

Back To Top