Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2017 live: Richard Veenstra – Danny Noppert en Justin van Tergouw

Lakeside 2017. Vandaag staat eerst de finale van het wereldkampioenschap darten voor de jeugd op het programma. Daarin neemt de Nederlandse talent Justin van Tergouw het op tegen de Schot Nathan Girvan.

Het Lakeside speelschema gaat daarna verder met nog eens drie Nederlanders aan de oche. Aileen de Graaf in de kwartfinales bij de vrouwen rond 16.30 uur, en Richard Veenstra tegen Danny Noppert om een plek bij de laatste acht van het WK Darts bij de mannen. Veenstra – Noppert is de laatste wedstrijd van vandaag en begint rond 22.45 uur.

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij 888Sport

Lakeside 2017: Justin van Tergouw

De middag in de Lakeside Club in Frimley Green gaat vandaag van start met de WK Darts jeugdfinale, waarin de 16-jarige Justin van Tergouw een serieuze kans maakt om Unicorn Darts wereldkampioen bij de jeugd te worden.

Zijn tegenstander is een piepjonge Schot waar de Engelse kranten maar geen genoeg van lijken krijgen. ‘Wonderkid’ Nathan Girvan is pas veertien en speelt de sterren van de hemel, een echte ‘darts prodigee’ dus. De jeugdige darters zullen spelen om ‘best of 5 sets’.

Trina Gulliver – Aileen de Graaf

Nadat de naam van de nieuwe Jeugd Wereldkampioen Darten bekend is, gaat de middag verder met de eerste kwartfinale bij de vrouwen waarin Lisa Ashton het opneemt tegen Fallon Sherrock. In de kwartfinale spelen de vrouwen om ‘best of 3 sets’. Ook de laatste partij in het middagprogramma is een kwartfinale bij de dames waarin de Nederlands Aileen de Graaf het opneemt tegen regerend wereldkampioene Trina Gulliver.

Maar voordat onze eigen Aileen het podium opkomt, staat er ’s middags ook nog een wedstrijd tussen twee mannen op het Lakeside programma die heel spannend wordt: titelverdediger Scott Waites neemt het daarin op tegen de uit Engeland afkomstige Mark McGeeney. Bij de mannen wordt gespeeld om ‘ best of 7 sets’.

Vrouwentoernooi Lakeside 2017

In het avondprogramma worden er eveneens twee kwartfinales in het vrouwentoernooi gespeeld. De avond start met de Engelse Casey Gallagher en Corrine Hammond uit Australië. Gallagher veroorzaakte veel sensatie door in de eerste ronde Deta Hedman te verslaan, de nummer één darten van de wereld.

De afgelopen twee jaar speelde Gallagher ook op het WK Darts van de BDO maar kwam niet verder dan de laatste zestien. Hammond maakte gisteren met overmacht een einde aan de droom van Patricia Farrell. Later zullen Anastasia Dobromyslova en Lorraine Winstanley het tegen elkaar opnemen voor een plaats in de halve finale. De van oorsprong Russische Dobromyslova was wereldkampioene in 2008, 2012 en 2013 en is momenteel de nummer vier van de wereld.

Richard Veenstra – Danny Noppert

‘s Avonds speelt de Poolse darter Krzysztof Ratajski tegen de Litouwer Darius Labanauskas om een plek in de kwartfinales bij de mannen. De voor ons Nederlanders mooiste wedstrijd van vandaag wordt gespeeld door twee landgenoten, Danny Noppert en Richard Veenstra.

Ergens is het jammer dat de twee elkaar nu al tegenkomen, want het betekent dat slechts één van hen doorgaat naar de laatste acht. Noppert is één van de beste spelers van dit moment en Veenstra was afgelopen jaar dé sensatie van Frimley Green. Noppert is inmiddels reservefavoriet van bookie 888sport met een notering van 5.00.

Voorspellingen BDO WK Darts

Glenn Durrant, die gisteren tegen Paul Hogan nog gevaarlijk boven de afgrond bungelde en er vanaf kwam met een magere 4-3 overwinning, is nog altijd favoriet voor de titel met 2.00 bij 888sport. Een gokje wagen op Noppie kan dus nog wel eens financieel gunstig voor je uitpakken.

Aileen de Graaf, die tegen regerende wereldkampioene Trina Gulliver speelt, is met een notering van 1.57 bij bookmaker 888Sport favoriet om de wedstrijd te winnen en door te dringen tot de laatste vier. Gulliver noteert 2.40. In de Nederlandse clash tussen Noppert en Veenstra is Noppert favoriet met 1.36 terwijl Veenstra 3.15 noteert voor de winst. Lees ook: wedden op darten.

Livestream Lakeside WK Darts 2017

Zodra de wedstrijden beginnen, kun je hier de Lakeside live stream kijken. Dat is overigens ook een heel handig voor het live wedden. Bij 888sport kun je gedurende de partij inzetten. De noteringen veranderen continue, dus sla toe op het juiste moment en maak een mooie winst met je weddenschap!

Middagsessie:

Avondsessie:

Programma Lakeside

donderdag 11 januari
13:30 Nathan Girvan – Justin van Tergouw (Jeugdfinale)
14:00 Lisa Ashton – Fallon Sherrock
14:30 Mark McGeeney – Scott Waites
16:15 Trina Gulliver – Aileen de Graaf
20:00 Casey Gallagher – Corrine Hammond
20:30 Krzysztof Ratajski – Darius Labanauskas
22:15 Anastasia Dobromyslova – Lorraine Winstanley
22:45 Richard Veenstra – Danny Noppert

Uitslagen lakeside

woensdag 11 januari Lakeside 2017
Geert De Vos 4-2 Scott Mitchell
Corrine Hammond 2-0 Patricia Farrell
Martin Adams 4-1 Jeff Smith
Darryl Fitton 4-1 Pip Blackwell
Jim Williams 1-4 Jamie Hughes
Paul Hogan 3-4 Glen Durrant

Back To Top