Ga naar hoofdinhoud

Blijf in de Lakeside sfeer met de BDO World Trophy live stream

Woensdag 30 mei 2018 begint de vijfde editie van de BDO World Trophy. Het is een van de grotere afspraken op de kalender van de bond BDO, die ook Lakeside organiseert. Begin 2019 staat daar een nieuwe editie van op het programma en de World Trophy is een prima toernooi voor wie het gemoedelijke Lakesidesfeertje mist.

Lakeside toppers op World Trophy

De Preston Guild Hall, in Preston (Engeland) dus, is de plaats waar de topspelers van de BDO hun opwachting maken. Ze zijn er allemaal bij: Glen Durrant, die begin dit jaar na een zenuwslopende finale wederom de kampioen werd van Lakeside, verliezend finalist Mark McGeeney, de twee Scotten, Scott Waites en Scott Mitchell. En de Nederlanders dan? Ook present: Willem Mandigers is als achtste geplaatst, Jeffrey Sparidaans als vijftiende. Danny Noppert is niet van de partij, hij is immers overgestapt naar de bond PDC. Chris Landman en Derk Telnekes hopen wellicht ook zo’n traject te gaan bewandelen.

De prijzenpot bevat 34.000 Britse pond en daarvan ligt 8.000 pond klaar voor de winnaar. De nummer twee krijgt 4.000 bijgeschreven en wie de hoogste finish op zijn naam zet kan een bonus van duizend pond tegemoet zien.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Winnaars

De drie vorige World Trophy edities werden telkens niet door de topfavorieten gewonnen. Bij de eerste editie, in 2014, ging de toen als tweede geplaatste James Wilson met de hoofdprijs naar huis. Sindsdien was het verrassingen troef in de eindstrijd. Van de zes man die daarin vanaf 2015 verschenen waren er drie ongeplaatst en van de andere drie was Darryl Fitton het hoogst gepositioneerd op de plaatsingslijst (achtste). Jeffrey de Graaf verloor in 2015 de finale, toen hij als dertiende was geplaatst.

Aileen de Graaf titelverdediger

Ook voor de vrouwen is er in Preston plaats. Aileen de Graaf is als tweede geplaatst, alhoewel zij de titelhouder is. Lorraine Winstanley voert de plaatsingslijst aan en daardoor kunnen zij en De Graaf elkaar pas in de eindstrijd ontmoeten. Sharon Prins (zesde) en Anca Zijlstra (tiende) behoren ook tot de zestien actieve dartdames.

En dan nu het goede nieuws: dit toernooi is gratis te bekijken op YouTube. De BDO biedt daar een livestream aan:

Back To Top