Ga naar hoofdinhoud

Lakeside belofte Danny Noppert doet het goed op GSOD

Vandaag gaat alweer de derde wedstrijddag van de Grand Slam of Darts van start. De GSOD is in een hoop opzichten een bijzonder toernooi. Niet alleen worden de eerste wedstrijden in een soort poulesysteem gespeeld; ook is het een krachtmeting met niet alleen PDC maar óók BDO-spelers.

Een van die BDO-spelers is de veelbelovende Nederlander Danny Noppert, die al knap twee punten pakte tegen Mensur Suljovic. Noppie is als derde geplaatst voor Lakeside 2017.

Grand Slam of Darts

Ook vandaag staan er weer twee Nederlanders op het programma; Benito van de Pas en Michael van Gerwen komen allebei in actie en weten zelfs al dat ze niet hoeven te winnen om door te gaan naar de knock-out fase van dit toernooi.

Benito van de Pas komt uit in poule H, en speelde daar de eerste twee wedstrijden tegen Chris Dobey en Scott Mitchell. Twee keer was de Tilburger te sterk voor zijn directe tegenstanders, die vandaag tegen elkaar spelen voor een plek in de volgende fase. Opvallendste naam in deze poule is misschien wel Adrian Lewis, de tegenstander voor Van de Pas voor vandaag. Hij speelde ook al tegen Mitchell en Dobey, maar verloor juist twee keer, waardoor kwalificatie al onmogelijk is voor de topspeler uit Stoke-on-Trent.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is natuurlijk, zoals op ieder toernooi dat voortaan gespeeld wordt, dé favoriet voor de eindzege. Dat hij de groepsfase gaat overleven, is dan ook geen wonder. Hij won de eerste twee wedstrijden van Adams en Dolan en moet het nu tegen de Duitse Max Hopp opnemen, die ook nog kans maakt om door te gaan naar de volgende ronde. De eerste wedstrijden worden vanavond om 20:00 afgewerkt.

Phil Taylor

Maar misschien wel dé meest besproken naam van dit weekend en de komende week is Phil Taylor. De grootmeester van weleer is ook al zeker van kwalificatie voor de volgende ronde, maar kwam in het nieuws door te zeggen dat volgend jaar zijn laatste échte jaar is als professioneel darter. Phil Taylor begon zijn dartscarrière bij de BDO en won meerdere keren Lakeside. Vandaag komt hij in actie tegen Darren Webster, en dat is een wedstrijd des keizers baard. Kan The Power zich nog anderhalf jaar opladen om het MvG moeilijk te maken?

Wedden op darts – Lakeside 2017

Wie wint Lakeside 2017? De favorieten voor het BDO WK Darts volgens 888sport zijn:

Met wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 14.11.2016.

Back To Top