Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2019: Chris Landman opent tegen Kyle McKinstry

Lakeside 2019. Dinsdag zijn er acht partijen te zien op het BDO WK Darts. Titelhouder Glen Durrant opent de jacht op zijn derde hoofdprijs op rij tegen Mark McGrath. Ook Chris Landman verschijnt in de avondsessie voor de oche van de feesthal in Frimley Green. Hij staat dan tegenover Kyle McKinstry.

Willem Mandigers door op Lakeside BDO WK Darts

Maandag hoefde Willem Mandigers geen set af te staan aan Paul Hogan: 3-0. Hij deed de Brit pijn met onder meer een uitgooi van 160, waarmee hij de openingsset pakte, en ook nog een van 102. ‘s Avonds ging Roger Janssen ondanks een bliksemstart, waarin hij vier legs op rij won, toch onderuit tegen Jim Williams: 3-2.

Chris Landman – Kyle McKinstry

De 37-jarige Chris Landman heeft zich voor de tweede keer op rij geplaatst voor Lakeside. The Countryman beleefde vorig jaar weinig plezier aan zijn debuut, want hij ging in de eerste partij gelijk zonder setwinst onderuit tegen Derk Telnekes. Het andere grote evenement waar hij vorig jaar present was, de BDO World Trophy, eindigde ook al meteen.

Maar het is niet alleen maar kommer en kwel in het dartsleven van de Gelderlander. Zo stond hij in 2018 in de halve finale van het Duitse Open en de eindstrijd van de Isle of Man Open, waarin hij in de kwartfinale zijn aanstaande opponent versloeg. Ook hun eerste ontmoeting, in 2017 bij de Hal Masters, trok hij met 5-4 naar zich toe.

Wedden op Lakeside darts? Inzetten doe je bij Mr Green!

Na Lakeside van BDO naar PDC?

Ook voor de 32-jarige Noord-Ier McKinstry is het zijn tweede poging om om Lakeside naam te maken. Vorig jaar schakelde Veenstra hem uit in de openingsronde. De winnaar van het England Open 2018 staat 21e op de ranking van de BDO, elf plekken lager dan Landman. Een paar weken nadat hij de England Open won vertelde hij in een interview op basis van Lakeside 2019 te beslissen of hij gaat proberen om binnen te komen bij de PDC.

Voorspellingen darten

Wedden op Lakeside darts? Kyle McKinstry is bij de bookmakers de favoriet op 1.48 en Chris Landman noteert 2.55. We tippen dat Landman niet met twee sets of meer verschil gaat verliezen. De +1,5 sets handicap op Landman noteert 1.67 en die win je dus als Landman de zege opeist of met 2-3 verliest.

Programma darts vandaag

Middagsessie 14:00-18:00
Dave Parletti v Krzysztof Kciuk
Scott Mitchell v Oliver Ferenc
Aileen De Graaf v Paula Jacklin
Ross Montgomery v Scott Baker

Zie Speelschema Lakeside WK Darts voor het complete programma en alle uitslagen.

Avondsessie 20:00-00:00
Glen Durrant v Mark McGrath
Lorraine Winstanley v Casey Gallagher
Chris Landman v Kyle McKinstry
Gary Robson v David Cameron

Back To Top