Ga naar hoofdinhoud

Lakeside Darts 2018: Danny Noppert begint in voorronde

Lakeside – BDO WK Darts 2018. Begin dit jaar drong Danny Noppert door tot de finale van Lakeside, het officieuze wereldkampioenschap darts van de bond BDO. In de editie van 2018 moet de Fries beginnen in de voorronde. Daarin treft hij Joey Chaney, waarna mogelijk James Hurrell op hem wacht.

Van 6 tot en met 14 januari 2018 organiseert de BDO de 41e editie van het WK. De club Lakeside in Frimley Green is weer de plek van handeling van het oudste wereldkampioenschap dat de dartssport kent. Glen Durrant is de te kloppen man: hij is zowel de titelverdediger als de hoogst geplaatste speler. Hij opent tegen een qualifier, ofwel Pengiran Mohamed of Gary Robson.

Wedden op darts? Zet in en win Mr Green!

Lakeside Darts 2018

Ook de kampioen van 2015 is weer van de partij, Scott Mitchell. Hij begint tegen Darius Labanauskas. En er zijn meer oud-kampioenen present in Lakeside, zoals tweevoudig winnaar Scott Waites. Maar de pikantste partij is toch wel die tussen Martin Adams en Mark McGeeney. Adams wordt door zijn trouw aan de bond “Mister BDO” genoemd en de Engelsman heeft vorig jaar bovendien met prostaatkanker geworsteld.

Danny Noppert Lakeside 2018 GettyDe reden dat Noppert niet direct is toegelaten tot het hoofdschema is dat hij simpelweg te weinig toernooien heeft afgelopen. De Fries koos in de zomer voor een fulltime bestaan als darter. In 2018 moet blijken of dat sportief en financieel de juiste keus was.
Veel gaat dus afhangen van de kwalificatiepartij tegen Joe Chaney, de nummer 47 van de BDO-ranking. Met de eindzege op de Finder Darts Masters, eerder deze maand, liet de Fries blijken dat hij er klaar voor is. Maar zo’n kwalificatiematch is erg tricky. Het gaat om best of 3 sets, dus het kan in een flits over zijn, terwijl je later in het toernooi nog de kans krijgt om een achterstand weg te werken.

Voor, tijdens en zeker ook na Lakeside zal het gonzen van geruchten over welke BDO-talenten willen overstappen naar die andere bond, de PDC. Titelverdediger Durrant flirt daar al tijden mee. Hij zegt dat hij na een eventuele titel blijft, maar anders switcht.

Wedden op Lakeside darts? Glen Durrant is de titelfavoriet op 2.25 en Danny Noppert noteert 8.00

Programma Lakeside 2018

Volledig: Speelschema Lakeside Darts BDO

Voorronde
Pengiran Mohamed – Gary Robson
Umit Uygunsozlu – Chris Harris
Justin Thompson – Chris Gilliland
Dennis Nilsson – Jeffrey Sparidaans
Joe Chaney – Danny Noppert
Chris Landman – Derk Telnekes
Craig Caldwell – Daniel Day
David Cameron – Michael Unterbuchner

Eerste ronde
Darryl Fitton (16) – Thompson/Gilliland
Glen Durrant (1) – Mohamed/Robson
Jim Williams (9) – Nilsson/Sparidaans
Cameron Menzies (8) – Conan Whitehead
Dean Reynolds (12) – Uygunsozlu/Harris
Ross Montgomery (5) – Scott Waites
Andy Baetens (13) – Scott Baker
Scott Mitchell (4) – Darius Labanauskas
James Hurrell (15) – Chaney/Noppert
Mark McGeeney (2) – Martin Adams
Willem Mandigers (10) – Nick Kenny
Wesley Harms (7) – Wayne Warren
Richard Veenstra (11) – Kyle McKinstry
Geert de Vos (6) – Landman/Telnekes
Martin Phillips (14) – Caldwell/Day
Jamie Hughes (3) – Cameron/Unterbuchner

Back To Top