Ga naar hoofdinhoud

Lakeside Darts 2018 live: Richard Veenstra en Justin van Tergouw

Danny Noppert en Willem Mandigers werden gisteren uitgeschakeld op het WK Darts van de BDO. De Belg Andy Baetens maakte indruk met een overwinning op Scott Mitchell. Met de uitschakeling van Mandigers en Noppert is Richard Veenstra de enige Nederlander die nog in het toernooi zit. Vanavond speelt hij tegen de Belg Geert de Vos.

Aileen de Graaf speelt tegen Trina Gulliver en Sharon Prins tegen Deta Hedman. In de finale van het Unicorn Youth jeugdtoernooi om het wereldkampioenschap speelt de Nederlandse Justin van Tergouw tegen Killian Heffernan.

Lakeside WK Darts – Danny Noppert

Noppert ging goed van start en pakte de eerste set maar in de daaropvolgende sets kwam hij tekort op de dubbels. Hij heeft na zijn verlies de knoop definitief doorgehakt: Noppie gaat naar de PDC Q-School. “Niet getreurd allemaal. Ik ga volgende week Q-school gooien voor de PDC. Go for it!” zei Noppert na afloop van zijn wedstrijd.

Ook Cameron Menzies gaf gisteren aan dat hij het gaat proberen, net als eerder al Tony O’Shea en Co Stompé, die weer wil terugkeren in de PDC.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Andy Baetens sensationeel

Willem Mandigers ging met 2-4 onderuit tegen Wayne Warren. Mandigers miste vorm en zijn dubbels. De Belg Andy Baetens pakte een sensationele overwinning op Scott Mitchell van 4-2.
Lorraine Winstanley is door bij de dames na een 2-0 zege op Tricia Wright. Titelverdediger Glen Durrant won eenvoudig van Darryl Fitton (1-4) en Scott Waites plaatste zich voor de laatste acht door een 4-2 zege op Dean Reynolds.

4 Nederlanders op Lakeside vandaag

In het damestoernooi spelen vandaag twee Nederlandse dartsters. Sharon Prins speelt ‘s middag tegen Deta Hedman en Aileen de Graaf treft ‘Golden Girl’ Trina Gulliver. Bij de mannen gaat Richard Veenstra proberen de kwartfinales te halen ten koste van Geert de Vos. Maar de dag wordt geopend met de wereldtitelstrijd bij de jeugd als Justin van Tergouw het opneemt tegen Killian Heffernan.

Veenstra en de Vos troffen elkaar nooit eerder. De Vos is een van de constantere spelers binnen de BDO, maar Richard Veenstra is de afgelopen jaren ook hard op weg op zich in de top van de BDO-ranking te nestelen. Afgelopen jaar won hij o.a. de German Masters en in 2016 stond hij in de halve finale op de Lakeside. Dit jaar staat de man uit Ossenzijl voor de derde keer in de Lakeside Club in Frimley Green. De Vos haalde de afgelopen vijf jaar steevast de laatste zestien op de Lakeside.

Wedden op darts

Gokken op Lakeside? Ook de odds lopen voor Foxy en Flyers niet zo vreselijk ver uit elkaar. De Vos is lichtelijk favoriet met een notering van 1.73 terwijl Veenstra 2.10 noteert. Maar De Vos lijkt echter nooit genoeg in huis te hebben om de kwartfinales te halen en de kans is dan redelijk groot dat het dit keer ook weer net niet lukt.

Voor een 4-3 zege in het voordeel van Veenstra, betaalt bookmaker Mr Green je 6.50 keer je inzet terug als het Veenstra lukt met deze correcte score.

Livestream Lakeside WK Darts 2018

Zodra de wedstrijden beginnen, kun je hier de Lakeside live streams kijken (ook heel handig voor het live wedden – bij bookmaker Mr Green kun je gedurende de partij inzetten).

Programma Lakeside vandaag

Volledig: speelschema Lakeside 2018

Donderdagmiddag 11 januari

Justin van Tergouw – Killian Heffernan (Finale Lakeside Youth)
Sharon Prins – Deta Hedman
Jim Williams – Conan Whitehead
Trina Gulliver – Aileen de Graaf

Donderdagavond 11 januari
Fallon Sherrock – Lisa Ashton
Martin Phillips – Michael Unterbuchner
Anastasia Dobromyslova – Lorraine Winstanley
Richard Veenstra – Geert de Vos

Back To Top