Ga naar hoofdinhoud

Lakeside Darts 2015: Voorrondes en hoofdtoernooi

Lakeside Darts 2015. Darter Michael van Gerwen probeert op dit moment zijn wereldtitel te prolongeren op het WK van profbond PDC. Maar zodra dat toernooi begin volgend jaar afgelopen is, komen de spelers van de British Darts Organisation (BDO) in actie op de Lakeside Country Club in Frimley Green. Begin januari wordt het officieuze WK van de BDO namelijk gespeeld in Engeland, dat ook wel bekend staat als Lakeside. Sommige spelers moeten zich via de voorrondes kwalificeren voor het hoofdtoernooi en zijn dus niet meteen geplaatst. Lakeside darts blikt alvast vooruit op Lakeside darts 2015.

Lakeside Darts 2015 begint op 3 januari

De eerste speeldag in het mannen – en vrouwentoernooi is op 3 januari. Dan worden de eerste wedstrijden gespeeld van de voorrondes, waarvan een ticket voor het hoofdtoernooi uiteindelijk het doel is. Het herentoernooi bevat ieder jaar 32 deelnemers, waarvan 24 die al rechtstreeks zijn geplaatst. Acht spelers moeten via de voorronde een plek bemachtigen voor het hoofdtoernooi. In die voorronde is Michel van der Horst de enige Nederlander. In het hoofdtoernooi zijn er maar liefst vijf rood-wit-blauwen te bevorderen. Wesley Harms, Jeffrey de Graaf, Remco van Eijden, Rick Hofstra en Jan Dekker zijn al geplaatst. Zij behoren namelijk bij de beste 24 spelers van de BDO, wat recht geeft op rechtstreekse plaatsing.

Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij 888sport, kijk hier voor de beste noteringen.

Bij de vrouwen gaat het precies hetzelfde, alleen zijn er maar zestien deelnemers. De beste acht van de wereld zijn al geplaatst en de andere acht moeten dat via de voorronden doen. Alleen de Nederlandse Aileen de Graaf is al geplaatst. Anneke Kuijten en Sharon Prins moeten dat nog doen.

Op 12 oktober van dit jaar is in de Engelste stad Hull de loting gedaan. Bekend is dat Wesley Harms in het mannentoernooi zal beginnen tegen een speler die via de voorronde het hoofdtoernooi binnenkomt. Darters als Martin Adams en James Wilson zullen een favorietenrol vervullen op Lakeside. Dat ook nog steeds bekend staat als ‘The Embassy’.

Jan Dekker vs Martin Adams

Jan Dekker treft het niet in zijn eerste partij. Hij treft meteen Martin ‘Wolfie’ Adams. De Brit won het toernooi al eerder en is een lastige tegenstander. Remco van Eijden opent tegen de Belg Geert de Vos en Rick Hofstra moet tegen of Jim Whidmayer of Rhys Hayden. Michel van der Horst moet winnen van David Cameron, om vervolgens tegen Jamie Hughes te darten.

Back To Top