Ga naar hoofdinhoud

Lakeside Darts 2017: Glen Durrant klaar voor machtsgreep

Begin 2017 is Glen Durrant een van de grootste titelkandidaten bij Lakeside, het officieuze wereldkampioenschap darts van de bond BDO. “Duzza” stond in de afgelopen twee jaar in de halve en kwart finale en is dit keer als eerste geplaatst.

In de afgelopen weken is Durrant al aardig warmgedraaid voor zijn geplande machtsgreep. Hij won in Nederland eerst de Winmau World Masters en vervolgens de Finder Masters. De darter uit Middlesbrough reikte daarvoor tot de laatste zestien van de Grand Slam of Darts, waar spelers van zowel de BDO als PDC welkom waren.

Bekijk hier het Lakeside WK Darts 2017 speelschema.

Durrant kan goed met de druk omgaan

Durrant staat nog niet zo lang aan de top van de BDO. Vorig jaar was Winmau zijn eerste grote titel. Dit jaar voegde hij er gelijk maar tien nieuwe (grotere en kleinere) hoofdprijzen aan toe. Vaak wordt gezegd dat een sporter, hoe groot zijn talent ook is, eerst moet leren winnen. Nu Durrant daar van heeft mogen proeven, lijkt het hem makkelijk af te gaan. “Het voelt geweldig om nummer één van de BDO te zijn”, zei Duzza. “Dat brengt wel druk met zich. Ik heb tijdens de Winmau World Masters als titelverdediger laten zien dat ik goed met die druk kan omgaan.”

Al sinds de jaren 80 is darten een hobby van de 46-jarige Durrant. Pas deze eeuw dook hij op bij de grotere evenementen van de BDO en eigenlijk is hij daar pas sinds vijf jaar een vaste waarde. Ondanks zijn toch al wat gevorderde leeftijd, roept dat dus de vraag op hoe goed Durrant met wat meer ervaring in volgepakte stadions nog kan worden. Misschien kan hij meedraaien in de PDC?

Geld nog geen motivatie om over te stappen

Vooralsnog lijkt hij het naar zijn zin te hebben bij de BDO en de wat knussere atmosfeer die daar heerst. In een interview dit jaar gaf hij aan dat hij zeker naar de PDC over zou stappen als geld zijn motivatie zou zijn. Kennelijk is dat niet zo. Ex-darter Rod Harrington ziet een switch echter wel zitten. “Het enige wat de kanonnen van de BDO missen is meer ervaring bij tv-toernooien en meer ervaring in het spelen van lange partijen. Maar het niveau is er om op de grote toernooien in de kwart finale te komen”.

Wedden op Lakeside WK Darts 2017

Op wie zet jij je geld? Favorieten voor de titel bij bookmaker 888sport:

  • Glenn Durrant: 2.63
  • Danny Noppert: 7.00
  • Jamie Hughes: 11.00
  • Scott Waites: 15.00
  • Martin Adams: 19.00

Lees ook: wedden op Lakeside.

Back To Top