Ga naar hoofdinhoud

Lakeside darts finale 2019: Glen Durrant – Scott Waites

Glen Durrant – Scott Waites. De finale van Lakeside 2019 gaat vanavond om 19:00 uur tussen titelverdediger Glen Durrant en ex-winnaar Scott Waites. De Engelsmannen strijden om de hoofdprijs van 100.000 Britse pond en de status van wereldkampioen darts bij de bond BDO. Durrant kan zelfs voor de derde keer op rij zich tot de beste van die bond kronen.

Lakeside darts 2019

Waites maakte zaterdag een einde aan de opmars van Michael Uterbuchner. De Duitser stond vorig jaar ook in de halve finale van Lakeside, maar zijn eerste eindstrijd was ver weg, want Waites pakte hem in met 6-1. In totaal pakte Unterbuchner maar zes legs. Toch had ‘Scotty 2 Hotty’ ook niet zijn topniveau te pakken, want hij sloot de match af met een gemiddelde van 82.

De andere halve finale bood wat meer spektakel. Durrant, die na deze Lakeside eindelijk werk wil maken van zijn switch naar de PDC, knokte zich met 6-3 langs Jim Williams. Tot 3-3 ging het gelijk op, waarna Duzza bij 4-3 in sets en 2-2 op legs een klap uitdeelde door 115 uit te gooien. De darter uit Middlesbrough besliste de partij met een checkout van 115.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Lakeside finale Glen Durrant – Scott Waites

Durrant gaat de laatste partij van Lakeside 2019 in met een toernooigemiddelde van 96,3 en Waites komt per beurt gemiddeld tot 90,2. Durrant won 66 van de 116 gespeelde legs (56 procent), Waites 60 van de 95 (63 procent). Daarnaast heeft Durrant 258 keer een score van honderd of meer geworpen, oftewel 2,2 ‘ton’ of ‘ton plus’ worpen per gespeelde leg. Waites komt uit op 2,1 tons of tons plus per leg.

Zeven van de eerdere tien ontmoetingen gingen de kant op van Duzza, waaronder vier van de vorige vijf en hun voorlaatste ontmoeting in de halve finale van Lakeside 2018 (6-2). Wie de finale ook wint, het lijkt zeker dat het geen whitewash wordt en dat het geen rechte lijn naar de finish wordt. Het is een ‘first to 7 sets’ partij en met die lengte kan de jongere speler, Waites dus, in het voordeel zijn.

Voorspellingen WK Darts finale Lakeside

Wedden op Lakeside darts. Glen Durrant wordt door de bookmakers op 1.28 gezet en Scott Waites noteert 3.70. We tippen dat er minstens elf sets komen. De over 10,5 sets bet staat op 1.85. Wil je het nog iets veiliger spelen, pak dan de +3,5 set handicap op Waites op 1.60. Die bet win je als Waites de titel grijpt of als hij met 7-3 of slechter verliest.

Back To Top