Ga naar hoofdinhoud

Lakeside darts vandaag: Richard Veenstra begint tegen Nigel Heydon

Zondag 6 januari zijn er acht partijen op het Lakeside WK Darts. Richard Veenstra speelt in de laatste partij van de middagsessie tegen Nigel Heydon. De middag wordt geopend door Jeffrey van Egdom en ex-winnaar Scott Waites.

Lakeside WK Darts 2019

Gisteren ging Derk Telnekes er op de openingsdag meteen uit. Hij trof in Mark McGeeney dan ook niet de minste, want de Brit was vorig jaar verliezend finalist en had in de eindstrijd zelfs een matchdart. Wesley Harms, tweevoudig halvefinalist, won met 3-2 van oudgediende Tony O’Shea. Bij de dames wierp Sharon Prins zich met 2-0 langs Roz Bulmer.

Richard Veenstra – Nigel Heydon

De 37-jarige Richard Veenstra is voor de vierde keer present in Frimley Green en zijn track record is zeker niet slecht. Hij bereikte in 2016 de halve finale van de Lakeside en strandde vorig jaar in de kwart finale. Beide wedstrijden verloor hij met maar één set verschil en met zijn gemiddeldes zat hij in al zijn Lakeside-optredens strak bovenin de 80 en in de lage 90. Haalt hij dat niveau weer en heeft hij een beetje geluk met de loting, dan kan Veenstra op Lakeside 2019 gerust weer ver komen.

Wedden op Lakeside darts? Inzetten doe je bij Mr Green!

Veenstra goed in vorm

Zijn voorbereiding op het belangrijkste toernooi van het jaar bij de BDO verliep ook voorspoedig. Bij de Zuiderduin Masters in december 2018 werd hij pas in de finale geklopt, door niemand minder dan Lakeside kampioen Glen Durrant (5-3 in sets). Ook waren er in september nog finaleplaatsen bij de British Classic en British Open.

Kan Heydon de druk van Lakeside aan?

Zijn opponent Nigel Heydon heeft een minder fraai cv. Dit is zijn eerste deelname aan Lakeside. ‘The Undertaker’ legt de weg af van de PDC naar de BDO en eerlijk is eerlijk, dat is niet de richting die ambitieuze darters willen afleggen. Door zijn problemen om bij de PDC aan de bak te komen en zich te kwalificieren voor de grotere evenementen heeft Heydon nu al jarenlang in de anonimiteit zijn pijltjes gegooid. Kan hij de fellere schijnwerpers van Lakeside verdragen?

Voorspellingen darts vandaag

Wedden op Lakeside darts? Richard Veenstra is bij de bookmakers favoriet op 1.44 en Nigel Heydon noteert 2.75 voor een overwinning. We tippen de 3-1 voor Veenstra. Je pakt bij bookmaker Mr Green 3.75 x je inleg bij een goede voorspelling.

Programma Lakeside zondag 6 januari

Middagsessie 14:00-18:00
Scott Waites – Jeffrey Van Egdom
Brian Lokken – Krzysztof Kciuk (P)
Deta Hedman – Maria O’Brien
Richard Veenstra – Nigel Heydon

Zie Speelschema Lakeside WK Darts voor het complete programma en alle uitslagen.

Avondsessie 20:00-00:00
Roger Janssen – Wouter Vaes (P)
Fallon Sherrock – Corrine Hammond
Mark McGrath – Adam Smith-Neale (P)
Wayne Warren – Mark Layton

Back To Top