Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK 2014: nieuw hightech dartbord

Op Lakeside World Darts Championship, dat plaatsvindt van 4 januari tot en met 12 januari, zijn er dit jaar niet alleen darters die hun debuut maken op het mooiste dartspodium ter wereld. Er wordt ook voor het eerst gebruik gemaakt van de laatste versie van het dartsbord ‘Blade 4’, de ‘Blade 4 dual core’.

Producent Winmau heeft een bord geïntroduceerd, speciaal voor Lakeside Darts. Aan het nieuwe ‘Blade 4 dual core’ zijn twee bijzondere aanpassingen verricht, ten opzichte van het originele ‘Blade 4’ bord. Een van de voordelen van het nieuwe bord is dat het minder ‘verdwaalde’ pijlen oplevert, waardoor er hogere scores behaald worden. De ijzeren draden in het bord zijn compleet vernieuwd, waardoor spelers minders bouncers gooien en gebruik maken van een perfect bord.

De tweede verandering heeft betrekking op het monteren van het bord aan de muur. Dit gebeurt middels een nieuw systeem, het ‘Rota Lock system’. Hierdoor kan de ‘Blade 4 dual core’ eenvoudig gemonteerd worden op iedere muur binnen enkele minuten.

Lakeside World Championship

De Lakeside Country Club in het Engelse plaatsje Frimley Green staat van zaterdag 4 januari 2014 tot en met zondag 12 januari 2014 volledig in het teken van Lakeside World Darts Championship 2014, het meest prestigieuze dartstoernooi ter wereld.

Naast de negen Nederlandse heren maakt ook oudgediende Martin Adams zijn opwachting op het WK Darts van de British Darts Organisation. ‘Wolfie’, sinds 1992 professional darter bij de BDO, schreef Lakeside in 2007 op zijn naam. In totaal is de 57-jarige Engelsman drievoudig winnaar van het World Darts Championship.

Back To Top