Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK 2017: Scott Mitchell verbijt blessure om titel te heroveren

Op zaterdag 7 januari 2017 begint Lakeside, het officieuze wereldkampioenschap darts van de BDO. Twee jaar geleden won Scott Mitchell te Frimley Green de titel en hij is vastberaden om de cup weer met zich mee te nemen naar Bournemouth.

De 46-jarige Scotty Dog, zoals zijn bijnaam luidt, is dit keer als tweede geplaatst. Dat wijst erop dat hij in 2016 de vakjes van het dartbord weer aardig wist te raken. In de eerste ronde treft hij een qualifier, hetzij de Belg Roger Janssen of de Nieuw-Zeelander Mark McGrath. Vorig jaar strandde zijn missie om zijn titel te verdedigen in de kwartfinale.

Wedden op darts? Zet in en win bij 888sport

Lakeside WK Darts 2017: Fitte Mitchell bijna niet tegen te houden

Is Scotty Dog fit en in vorm, dan zijn er weinigen bij de BDO die hem tegen kunnen houden. Dat bewees hij deze december nog maar weer eens door bij de World Masters de halve finale te bereiken. Bij de Grand Slam of Darts in november overleefde hij de groepsfase niet, maar liet hij nog wel iets van zijn kunnen zien door Adrian Lewis, een topper bij de andere bond PDC, in de eerste speelronde te verslaan.

Blessure helpt misschien wel

Maar is Mitchell wel geheel fit? Hij kampt al een tijdje met een onoplosbaar knieprobleem. Niet alleen de oorzaak daarvan is een mysterie, ook het gevolg is onhelder. Je zou verwachten dat een darter, die pijnvrij en stabiel moet kunnen staan, er niet beter van gaat spelen als er iets verkeerd zit in de knie. Maar Mitchell oppert dat de blessure hem misschien juist wel helpt.

De 46-jarige darter liep de kwetsuur in de zomer op, toen hij werkte op zijn land. Hij draaide zich te snel om, kwam met zijn voet vast te zitten in een putje en voelde daarna zijn been in elkaar zakken als een aardappelzak. Hij volgt een programma dat zijn fysiotherapeut heeft uitgestippeld, hopend dat hij het daarmee een noodzakelijke operatie een paar maanden kan uitstellen.

“Een operatie vergt een herstelperiode van minstens een maand. Dat kan ik me met Lakeside op komst niet veroorloven”, aldus Scotty Dog. “Ik wil vloertoernooien blijven spelen en me zo voorbereiden. Ik denk nu meer aan mijn blessure dan aan darts. En eigenlijk is het wel fijn om die mentale afleiding te hebben. Wel oppassen strak als ik op het podium klauteren, want daarna moet ik er ook weer vanaf zien te komen”.

Wedden op Lakeside WK Darts 2017

Op wie zet jij je geld? Favorieten voor de titel bij bookmaker 888sport:

  • Glenn Durrant: 2.63
  • Danny Noppert: 7.00
  • Jamie Hughes: 11.00
  • Scott Waites: 13.00
  • Scott Mitchell: 15.00

Lees ook: wedden op Lakeside.

Back To Top