Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK darts 2016: de Nederlandse kanshebbers

Lakeside WK darts 2016. Het Lakeside WK Darts start op 2 januari 2016 en in het Engelse plaatsje Frimley Green zullen zes Nederlandse darters hun opwachting maken. Wie van het maakt de grootste kans op de wereldtitel van de dartsbond BDO?

Matthew Medhurst

Laten we beginnen met de minst waarschijnlijke winnaar: Matthew Medhurst. De 32-jarige werper uit Ossenzijl, bijgenaamd Human Torch, is op het internationale platform zeer onervaren en is op het nippertje toegelaten tot de voorronde van Lakeside 2016. Daarin treft hij Jeff Smith, de Canadees die vorig jaar pas werd uitgeschakeld in de halve finale.

Willem Mandigers en Richard Veenstra

Al wat kansrijker lijken Willem Mandigers en Richard Veenstra, die beiden direct in de eerste ronde mogen aantreden aan de oche. Veenstra is voor het eerst present op Lakeside, waar overigens liefst 300.000 Britse pond aan prijzengeld over de deelnemers wordt uitgestort. Hij speelt tegen landgenoot Jeffrey de Graaf, waarover later meer. Mandigers heeft het ook niet zo getroffen, want hij speelt tegen de winnaar van 2013: Scott Waites. De als negende geplaatste Engelsman is echter zeer grillig. In de twee jaren voor en twee jaren na die triomf, won hij in totaal maar drie potjes in Lakeside. Vorig jaar bleef Mandigers bij zijn debuut steken in de voorronde.

Bekijk hier de Nederlandse deelnemers Lakeside 2016.

Ryan de Vreede

De 23-jarige De Vreede heeft de switch gemaakt van de bond PDC naar de BDO en dat pakt tot nu toe prima uit. Hij won in 2015 de Munsterland Trophy en is bij Lakeside als zestiende geplaatst. Zijn tegenstander is een kwalificant, hetzij Larry Butler of James Hurrell. De Vreede staat zeventiende op de ranglijst van de BDO, toch een mooie positie gezien zijn recente overstap.

Wesley Harms

De als vijfde geplaatste Wesley Harms is een van de succesvolste Nederlandse Lakeside-darters van de afgelopen jaren. De 31-jarige Sparky (zo genoemd omdat hij elektriciën is) was tweemaal halvefinalist, in 2012 en 2013. Die reeks wist hij in 2014 en 2015 niet voort te zetten, maar zoals zijn ranking aantoont is hij dit jaar weer lekker op dreef. Hij won onder meer het England Open. In 2016 opent hij in Frimley Green tegen Seigo Asada of Darius Labanauskas.

Zet in op jouw favoriet en win! Wesley Harms staat op 21,00 bij 888sport. Kijk hier voor wedden op Lakeside WK darts 2016

Jeffrey de Graaf

Schagenaar Jeffrey de Graaf, als derde geplaatst, bleef al driemaal op rij steken in de openingsronde van Lakeside. Dat moet in 2016 beter, vindt de winnaar van de Denmark Masters 2015 ook. Dit jaar greep hij net mis bij de World Darts Trophy, waar hij in de finale struikelde over Geert de Vos.

Aileen de Graaf

Was dat alles? Nee, zeker niet, want in het damestoernooi beschikt Nederland met Aileen de Graaf over een gevaarlijk wapen. Ze werd begin 2015 tweede in Lakeside en is daarna alleen maar sterker geworden, zoals haar overwinning bij de World Masters aantoont. Ze verloeg in de eindstrijd Lisa Ashton, en zij is weer de titelhouder in Lakeside.

Back To Top