Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK Darts 2016: bond BDO verwacht te groeien

Lakeside WK Darts 2016. Op 2 januari 2016 begint het Lakeside WK Darts 2016 te Frimley Green. De organiserende bond BDO verwacht volgend jaar een groei door te gaan maken.

Bond wil reputatie BDO bijsturen

Onlangs maakte de British Darts Organisation de hoofdlijnen van de agenda voor het nieuwjaar bekend. De BDO staat min of meer in de schaduw van de bond PDC, dat hogere geldprijzen uitkeert. De BDO wordt gezien als kraamkamer van talent en de echte liefhebbers. Maar die reputatie wil de bond bijsturen.

Zet in op jouw favoriet en win! Martin Adams staat op 6,00 bij 888sport. Kijk hier voor wedden op Lakeside WK darts 2016

De komst van nieuwe sponsoren maakt het mogelijk om nieuwe evenementen op touw te zetten en om bestaande masters een grootsere locatie te geven. De Winmau World Masters zullen bijvoorbeeld worden verplaatst naar de Copper Box Arena in het Olympic Park te Londen. En er zullen jaarlijkse awards worden uitgereikt.

Maar Lakeside zal het onbetwiste vlaggenschip van de BDO blijven. Het is het meest roemruchte toernooi in de dartsgeschiedenis. Een tegenvaller is dat de BBC, zoals het er nu naar uitziet, begin 2016 voor het laatst live verslag zal doen van het dartsfestijn. Bezuinigingen maken harde keuzes onvermijdelijk voor de staatsomroep, die 38 jaar achtereen present was in Frimley Green.

Glen Durrant groot favoriet Lakeside WK Darts 2016

Een van de topkandidaten voor de eindzege bij Lakeside 2016 is Glen Durrant. Die status onderstreepte hij vorige week nog maar eens, door toe te slaan bij de Finder Darts Masters in Egmond aan Zee. In de finale schoof hij Martin Adams (finalist van Lakeside 2015) opzij met 5-2. Het toernooigemiddelde van Durrant kwam uit boven de honderd.

De 45-jarige beseft dat een dergelijk niveau afdoende is, om ook aardig mee te draaien bij de PDC. “Wees echter niet verbaasd, als ik de BDO trouw blijf”, zei hij tegen de BBC. “Na Lakeside maak ik een keus, in het besef dat het een hele ongewisse overstap zou zijn”.

Zes Nederlandse mannen en twee vrouwen stappen achter de oche in Lakeside. Aileen de Graaf is kansrijk in het damestoernooi en bij de heren zijn Wesley Harms en Jeffrey de Graaf hooggeplaatst. Harms strandde tweemaal in de halve finale, de als derde geplaatste De Graaf wacht nog op zijn eerste gewonnen WK-partij.

Bekijk hier de Nederlandse deelnemers Lakeside 2016.

Back To Top