Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK Darts 2016: de kansen van Wesley Harms

Lakeside WK Darts 2016. Wesley Harms is als vijfde geplaatst bij Lakeside WK Darts 2016 in Frimley Green, het wereldkampioenschap darts van de bond BDO. Dat schept verwachtingen, evenals zijn twee eerdere halve finaleplaatsen.

De 31-jarige Alkmaarder behoort sinds 2011 tot de gevaarlijkste klanten van de British Darts Organisation. Dat jaar won hij het BDO International Open door Stephen Bunting te verslaan, die inmiddels in de subtop meedraait van de rivaliserende bond PDC.

Zet in op jouw favoriet en win! Wesley Harms staat op 21,00 bij de bookmaker 888sport. Kijk hier voor wedden op Lakeside WK darts 2016

Doorbraak Wesley Harms

De definitieve doorbraak volgde in 2012, toen “Sparky” (dat is zijn bijnaam gezien zijn opleiding tot elektrotechnicus) pas bij de laatste vier moest buigen voor Tony O’Shea. De eerste drie rondes had hij telkens met veilige marges gewonnen en versus O’Shea kwam hij ondanks een beter gemiddelde net tekort.

In 2013 was hij als achtste geplaatst, een reflectie van zijn verdere prestaties in het jaar daarvoor. In de tweede ronde had hij het lastig tegen Alan Norris, maar die zou het jaar daarop dan ook tweede worden. Weer stond O’Shea in de weg in de halve eindstrijd, dit keer met 6-4.

In 2014 struikelde Harms in de tweede ronde over Tony Eccles en begin dit jaar ging het direct in de openingsronde mis tegen Jeff Smith. De Canadees zou uiteindelijk in de halve finale sneuvelen, maar voor de toen als achtste ingeschaalde Noord-Hollander was het duidelijk dat het niet helemaal de goede kant op ging met zijn dartsleven.

Geen slecht 2015 voor Harms

In de rest van 2015 heeft Sparky zich kranig gerevancheerd. Bij de BDO World Trophy stond hij bij de laatste acht, in april schreef hij de German Masters op zijn naam en eind november schopte hij het tot de kwartfinale van de Sunpark Masters. Daarnaast werd hij met Frank Harmsen vorige week Nederlands kampioen koppels bij de heren.

Lakeside WK Darts 2016

Wie hij begin 2016 zal treffen in de eerste ronde van Lakeside is nog onbekend, al zijn er maar twee smaken: Seigo Asada of Darius Labanauskas. Laatstgenoemde Litouwer oogt gevaarlijker dan de Japanner. Labanauskas is de nummer twintig van de BDO-ranking. Asada vinden we pas terug op plek 160.

Wie het ook wordt. Harms lijkt klaar om te sprankelen. Sparky gooide in oktober nog een negendarter tijdens de WDF World Cup in Turkije, waar hij en Richard Veenstra goud worden in het koppelstoernooi.

Bekijk hier de overige Nederlandse deelnemers Lakeside 2016.

Back To Top