Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK Darts 2016: Glenn Durrant, de grootste favoriet

Lakeside WK Darts 2016. Lakeside opent op 2 januari 2016 zijn deuren voor het Lakeside WK Darts 2016 van de bond BDO. De als eerste geplaatste Glen Durrant lijkt de te kloppen man. De 45-jarige Engelsman doet voor de derde keer mee.

2015 glorieus jaar voor Durrant

Wordt driemaal scheepsrecht voor de pijlengooier uit Middlesbrough? “Duzza” sneuvelde vorig jaar in de halve finale, toen Martin Adams hem de baas was. Alhoewel Durrant al in 1985 de pijlen oppakte, is hij pas op latere leeftijd mee gaan tellen bij de dartselite. Pas in 2014 debuteerde hij bijvoorbeeld op Lakeside, de evenementenhal in Frimley Green waar de BDO zijn vlaggenschip organiseert.

Zet in op jouw favoriet en win! Glen Durrant staat op 3.25 bij de bookmaker 888sport. Kijk hier voor wedden op Lakeside WK darts 2016

De eerste ronde was toen meteen zijn eindhalte. Maar 2015 was een glorieus jaar voor Duzza. Na zijn aanwezigheid bij de laatste vier van Lakeside, schreef hij de World Masters en de Zuiderduin Masters op zijn naam. Dat zijn twee van de vier majors die de BDO telt. Op de World Darts Trophy, de andere major, schopte hij het tot de kwartfinale.

Het word de 39e editie van het BDO World Darts Championship. Iedereen die de Lakeside Country Club betreedt, weet dat Durrant de afgelopen maanden heeft gedomineerd. Gemeten vanaf januari 2015, heeft hij driemaal meer prijzengeld bij elkaar geworpen dan de nummer twee. Ook vergeleken met zichzelf, was dat een spectaculaire opbrengst: Durrant verdiende in 2015 twee keer meer dan in zijn hele carriere tot dan toe.

Bekijk hier de Nederlandse deelnemers Lakeside 2016.

Geruchten over overstap Durrant naar PDC

Het niveau van Durrant is zeer hoog en de geruchten over een overstap naar de bond PDC zijn daardoor niet van de lucht. In de finales van voornoemde majors kwam hij tot een gemiddelde per drie pijlen van 107. En toen hij op Lakeside 2015 verloor van Adams, tikte zijn moyenne de honderd aan. De mate waarin hij boven de rest van het veld uitsteekt, doet denken aan 2013, toen Stephen Bunting een briljant 2013 bekroonde met de Lakeside-titel in 2014. Bunting speelt nu wel bij de PDC.

Wie wint het BDO Lakeside WK Darts 2016? De favorieten volgens 888sport:

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 31.12.2015.

Glen Durrant – Dean Reynolds Lakeside WK Darts 2016

In de eerste ronde treft Durrant de jonge darter Dean Reynolds, winnaar van het Franse Open. In het PDC-circuit heeft Reynolds een toernooi gewonnen in de reeks Challenger Tour. Mogelijk komt Durrant in de tweede ronde de Nederlander Ryan de Vreede tegen, mocht hij winnen van Larry Butler of James Hurrell.

Back To Top