Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK Darts 2017: Glen Durrant topfavoriet voor de titel

Zaterdag begint het grootste toernooi van de dartsbond BDO: Lakeside. In het plaatsje Frimley Green zal de evenementenhal Lakeside getuige zijn van de jacht op honderdduizend Britse pond. Glen Durrant is bij bookmakers de grootste favoriet.

Bij het herentoernooi staan er in de eerste ronde 32 darters te trappelen om hun schoenen tegen de oche te drukken. Als we de voorronde meerekenen, zijn er zes Nederlanders present. Deze eeuw is Lakeside driemaal gewonnen door een darter van vaderlandse bodem. Dit keer zijn de als derde geplaatste Danny Noppert, Wesley Harms (negende) en Richard Veenstra (veertiende, halve finale in 2016) het kansrijkst.

Meer spanning met gokken op Lakeside! Voorspel je winnaar bij 888sport

Lakeside 2017: Durrent als eerste geplaatst

Durrant is als eerste geplaatst en het is eenvoudig te begrijpen waarom. Duzza stond al eens in de halve finale (2015) en kwartfinale (vorig jaar) en heeft bij de BDO twee majors op zijn naam geschreven. De 36-jarige speler uit Middlesbrough, in het dagelijkse leven een beheerder van onroerend goed, won in 2016 liefst elf toernooien die meetellen voor de BDO ranking. Hij is een van de BDO-toppers die al een tijdje twijfelen over een switch naar de PDC. Vermoedelijk wordt dit zijn laatste Lakeside.

In het ideale scenario pakt Durrant met overmacht de titel en begint hij zelfverzekerd aan een nieuw leven bij de PDC. Maar zo makkelijk is dat natuurlijk niet. Het hele jaar domineren betekent niet automatisch dat je ook wereldkampioen wordt, dat ondervond Michael van Gerwen twee jaar achtereen bij de PDC, tot hij vorige week eindelijk orde op zaken stelde. Vorig jaar sneuvelde Durrant tegen Scott Waites. Vervolgens wierp Waites in de rest van het jaar slechts 10.000 Pond aan prijzengeld bij elkaar, als teken dat hij in het algemeen toch echt niet de meerdere is van Durrant.

Scott Mitchell kanshebber Lakeside WK Darts 2017

Scott Mitchell was twee jaar geleden de sterkste in Frimley Green. Scotty Dog is als tweede ingeschaald en ook hij erkent dat Durrant de te kloppen man is. Trainen doet Mitchell naar eigen zegen eigenlijk nooit, maar voor Lakeside maakt hij een uitzondering en staat hij vanaf november dagelijks een uurtje voor zijn oefenbord. Hij tipt ook nog een outsider: Ryan Joyce (@101.0).

Wedden op Lakeside WK Darts 2017

Glen Durrant staat voor de eindzege bij bookmaker 888Sport op @2.50, Danny Noppert op @6.50 en Scott Mitchell op @15.00. Lees ook Wedden op Lakeside Darts.

Bekijk hier het volledige speelschema Lakeside WK Darts 2017.

Back To Top