Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK Darts 2022 uitgesteld vanwege corona

Terwijl de wereld erg zenuwachtig begint te worden vanwege de Omikron-variant en nieuwe lockdowns op de loer liggen, heeft de World Darts Federation alvast het besluit genomen om het Lakeside WK Darts uit te stellen. Het wereldkampioenschap stond gepland van 1 t/m 9 januari in de Lakeside Country Club in Frimley Green. Het wordt nu verschoven naar 2 t/m 10 april.

Enkele grote namen, waaronder die van Wayne Warren, Martin Adams en de Nederlandse darters Richard Veenstra en Aileen de Graaf en de als eerste geplaatste Belg Brian Raman zijn daar straks van de partij.

Lakeside WDF WK Darts 2022 uitgesteld

Dat was geen makkelijke beslissing die de WDF moest nemen, maar met een snelle toename van 80.000 nieuwe coronabesmettingen op een dag in het Verenigd Koninkrijk, staat de gezondheid en veiligheid van spelers en publiek voorop. Het zou de eerste keer zijn dat de Lakeside weer wordt gespeeld nadat de BDO vorig jaar failliet ging. Afgelopen zomer besloot de WDF ‘The Lakeside’ over te nemen om de traditie en het alternatieve WK Darts te laten voortleven op de oude vertrouwde plek. Dan is het ook wel zo leuk als het ook op het oude vertrouwde tijdstip kan worden gespeeld. Maar corona gooit nu dus een dikke hand roet in het eten.

Zie wedden op Lakeside voor favorieten

Veiligheid spelers en fans voorop

“Het moge duidelijk zijn dat dit een zeer teleurstellende beslissing is, vooral omdat er zoveel enthousiasme is voor de terugkeer naar de Lakeside,” zei WDF-directeur Nick Rolls. “Maar de gezondheid en veiligheid van onze spelers en supporters moet onze eerste prioriteit zijn.” Rolls wijst er ook op dat reizen steeds lastiger wordt de vele spelers en fans die uit het buitenland moeten komen.

Reis naar Engeland goed voorbereiden

Doordat de eisen voor testen, quarantaine en visa steeds ingewikkelder worden en reizen vanuit sommige landen mogelijk niet meer volgens het oorspronkelijke plan kan verlopen wanneer er meer beperkingen komen, is dit eigenlijk de enige goede keuze. Zo heeft iedereen meer tijd om zijn reis goed voor te bereiden, want er hebben zich voor deze editie van de Lakeside spelers vanuit de hele wereld gekwalificeerd, en dat zijn er aanzienlijk meer dan in voorgaande jaren.

Omikrongolf beteugelen

Door het toernooi naar april te verplaatsen is de kans groot dat iedereen normaal aanwezig kan zijn. De kans dat de Omikrongolf dan beteugeld is, is groot en dat betekent ook dat de fans in een veiliger omgeving aanwezig kunnen zijn.

Eurosport past schema’s aan

Voor de WDF betekent het verplaatsen van het Lakeside WK Darts ook dat ze de afspraken en contracten met televisiezenders en sponsors heeft moeten aanpakken, en dat is goed en zonder problemen gelukt. “Onze dank gaat uit naar onze uitzendpartners Eurosport/Discovery+ en onze gastheer/sponsor voor het zo snel aanpassen van hun schema’s,” aldus Richard Ashdown, die bij de WDF de rol van Hoofd Ontwikkeling vervult.

Met degenen wie al Lakeside WK Darts kaarten had gekocht voor de Lakeside zal contact worden opgenomen door Eventbrite, het bedrijf dat de kaarten verkoopt, zodat iedereen zijn geld kan terugkrijgen of kaarten kan ruilen voor de nieuwe data in april.

Speelschema Lakeside 2022

Back To Top