Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK darts vanaf 2023 jaarlijks in december

Het Lakeside WK darts vindt vanaf 2023 voortaan jaarlijks plaats in december, zo maakte de WDF onlangs bekend. Het laatste WDF wereldkampioenschap darts vond na twee jaren van afwezigheid afgelopen april nog plaats maar dat was dus eenmalig.

Deze verandering komt nadat de WDF ingrijpende hervormingen heeft doorgevoerd in onder meer het rankingsysteem.

Lakeside WK Darts vanaf 2023 in december

Volgens WDF topman Richard Ashdown heeft de bond de afgelopen drie jaren moeten omgaan met onvoorziene uitdagingen: de ondergang van de BDO, de coronapandemie en het huidige economische klimaat. “We hebben getracht de boel te restructureren. Een rendabel Lakeside WK darts leveren is altijd onze topprioriteit geweest met daarbij het ontwikkelen van een daadwerkelijk wereldwijd systeem voor mannen, vrouwen en jeugdspelers”.

Handhaving traditionele datum onhaalbaar

In eerste instantie wilde de WDF hun seizoen laten lopen van januari tot en met december, met afsluitend het Lakeside WK darts startend op de eerste zaterdag van elk nieuw jaar. Aangezien de Q-school van de PDC jaarlijks ook begin januari van start gaat en vanwege nog wat andere logistieke kwesties op de WDF dartkalender, bleek het handhaven van de traditionele Lakeside data haast onmogelijk.

Zie wedden op Lakeside voor favorieten

WDF WK darten 2 tot en met 10 december

Daarom is ervoor gekozen het Lakeside WK darten voortaan begin december te laten beginnen. In 2023 is dat van 2 tot en met 10 december (zie t.z.t. het Lakeside WK darts speelschema voor het exacte programma).

Gekwalificeerde spelers en PDC

Inmiddels hebben al 48 mannen en 24 vrouwen zich voor het toernooi in Frimley Green gekwalificeerd. Winnaars van Platinum en Gold ranking toernooien in zowel 2023 als in 2024 zullen zich automatisch kwalificeren voor de WDF World Championships.

De WDF kan na gesprekken met de PDC overigens bevestigen dat de zes gekwalificeerde darters die vorige maand aan het PDC WK darts deelnamen (Lisa Ashton, Sebastian Bialecki, Beau Greaves, Robert Owen, Ben Robb en Raymond Smith), in aanmerking komen om aan het Lakeside WK deel te nemen.

Tour card houders uitgesloten

Spelers die echter deze maand een PDC tour card verwerven komen conform de WDF reglementen niet in aanmerking om in 2023 aan WDF ranking events deel te nemen.

Op dus naar een maand vol darts eind dit jaar! Het WDF seizoen begint deze maand met de Pacific Masters in Australië. Eind van de maand staat de Dutch Open in Assen op het programma. De World Masters en het Lakeside WK darts zijn de voornaamste toernooien op de WDF agenda.

Back To Top