Ga naar hoofdinhoud

Loting Lakeside WK Darts 2019: de tegenstanders van de Nederlanders

De Lakeside loting heeft plaatsgevonden. De Nederlandse mannen en vrouwen die meedoen aan het BDO WK Darts 2019 weten nu wie hun eerste tegenstander zal zijn in Frimley Green. Het BDO WK darten wordt voor de 42ste keer worden gehouden en voor de 34ste keer in de Lakeside Country Club.

Zodra bekend is hoe de wedstrijden in het programma ingepast worden, vullen we dat in het Speelschema Lakeside WK Darts aan. Onderaan de volledige uitslag van de Lakeside loting.

Wesley Harms met een missie tegen Tony O’Shea

Wesley Harms is de beste Nederlander bij de BDO en hij treft met Tony O’Shea een moeilijke tegenstander in zijn eerste wedstrijd. Harms is de huidige nummer vier in de BDO-ranking.

In 2012 en 2013 bracht hij het op Lakeside tot de halve finale waarin hij beide keren verloor van uitgerekend O’Shea. Harms begint zijn toernooi dus met een missie. Afgelopen jaar werd hij echter al in de eerste ronde met 1-3 uitgeschakeld door Wayne Warren.

Richard Veenstra tegen Smith-Neale?

Richard Veenstra speelt zijn eerste Lakeside wedstrijd tegen de winnaar uit de partij Mark McGrath v Adam Smith-Neale. Die laatste geniet wat meer bekendheid vanwege zijn optreden tijdens de Grand Slam Darts van afgelopen maand waarin hij in dezelfde groep als Van Barneveld was ingedeeld.

De 50-jarige McGrath is de nummer 42 van de BDO en won afgelopen seizoen meerdere kleine toernooien. Veenstra is een van de succesvolste Nederlanders bij de BDO en won de afgelopen paar jaar o.a. de British Classic, British Open, Scottish Open en de German Masters. Afgelopen jaar kwam hij tot de kwartfinales van het Lakeside WK Darts waar Michael Unterbuchner hem met 4-5 naar huis stuurde.

Derk Telnekes treft Mark McGeeney

Ook Derk Telnekes heeft een lastige eerste tegenstander in de eerste ronde. Mark McGeeney is de nummer twee van de BDO en was afgelopen jaar verliezend finalist van de Lakeside en winnaar van de Dutch Open. Telnekes is de nummer 15 van de BDO en zijn grootste succes was het winnen van de Belgium Open in 2017.

Afgelopen jaar kwam Telnekes niet verder dan de laatste 32 tijdens de Lakeside. Hij kwam binnen via de Playoff Qualifiers en won zijn voorronde tegen Chris Landman met 3-0. In de eerste ronde ging hij met 3-1 onderuit tegen de Belg Geert de Vos.

Wouter Vaes in voorronde tegen Janssen

Wouter Vaes zal het Lakeside toernooi beginnen met een voorronde en speelt tegen de Belg Roger Janssen met de bijnaam Gizmo. Vorig jaar bleef Janssen op het BDO WK Darten steken bij de laatste 40 en de belangrijkste overwinning van Gizmo tot dan toe was in de Hal Masters 2015, waarin hij Martin Adams met 3-2 versloeg. Dit jaar kwam er schot in de zaak met winst in Austria Open Vienna en de Luxemburg Open.

Vaes is de huidige nummer 34 van de BDO. Dit jaar won Vaes zijn eerste toernooi met de Antwerp Open. Hij plaatste zich afgelopen jaar voor het WK, waar hij in de eerste ronde met 0-3 onderuit ging tegen Daryll Fitton.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Willem Mandigers op Lakeside tegen Hogan of Newton

Willem Mandigers speelt zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar uit de partij Paul Hogan v Wesley Newton. Mandigers is de nummer 8 van de BDO en won dit jaar de Denmark Open. Hij staat voor de vijfde maal op Lakeside en zijn beste resultaat was afgelopen jaar toen hij de tweede ronde bereikte waarin hij met 2-4 verloor van Wayne Warren.

Paul Hogan, AKA ‘Crocodile Dundee’, haalde zijn beste resultaten in de Lakeside Club in 1995 en 2006 toen hij de kwartfinales haalde. Zijn laatste grote succes was het winnen van de Singles op de Benidorm Open in 2016. Wes Newton was tot een jaar of tien geleden een een bekende naam binnen de PDC. Sinds maart van dit jaar speelt hij bij de BDO en is de huidige nummer 29 op de ranking.

Aileen de Graaf loot Jacklin

Bij de dames spelen er twee Nederlanders mee. Aileen de Graaf speelt haar eerste wedstrijd tegen Paula Jacklin. De Graaf is de huidige nummer 3 van de BDO en de succesvolste Nederlandse dartster van dit moment. De Lakeside won ze nog nooit en haar beste resultaten was het halen van de halve finale in 2016 en 2017.

De 61-jarige Jacklin speelt sinds 2012 bij de BDO en is de huidige nummer 13 op de vrouwenranglijst. Vorig jaar speelden de dames ook tegen elkaar bij de laatste 16. De Graaf won met 2-0.

Sharon Prins op Lakeside tegen Bulmer

Sharon Prins begint haar toernooi tegen Roz Bulmer. Prins is de nummer 7 van de BDO en doet voor de zesde keer mee aan de Lakeside, Afgelopen jaar strandde ze in de kwartfinale tegen Deta Hedman (0-2) en haar beste resultaten waren de halve finale in 2013 en 2015.

Bulmer is een dame die al een aantal jaren darts speelt maar die het afgelopen jaar hard aan de weg timmert. Dat werd beloond met een plek in de halve finale van de BDO World Trophy. Ze speelde twee keer eerder tegen Prins en beiden wonnen een keer van elkaar.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Loting Lakeside 2019

Heren – Voorronde
Mal Cuming – Justin Thompson
Brian Lokken – Krzysztof Kciuk
Paul Hogan – Wesley Newton
David Cameron – Andy Hamilton
Oliver Ferenc – Ryan Hogarth
Mark McGrath – Adam Smith-Neale
Jim Widmayer – Nigel Heydon
Roger Janssen – Wouter Vaes

Eerste Ronde
Mark McGeeney – Derk Telnekes
Martin Phillips – Conan Whitehaed
Richard Veenstra – Widmayer/Smith-Neale
Scott Waites – Jeffrey van Egdom
Michael Unterbuchner – Cuming/Thompson
Wayne Warren – Mark Layton
Wesley Harms – Tony O’Shea
Willem Mandigers – Hogan/Newton
Jim Williams – Jansen/Vaes
Daniel Day – Dean Reynolds
Scott Mitchell – Ferenc/Hogarth
Dave Parletti – Lokken/Kciuk
Gary Robson – Cameron/Hamilton
Chris Landman – Kyle McKinstry
Glen Durrant – McGrath /Smith-Neale
Ross Montgomery – Scott Baker

Uitslag loting Lakeside vrouwen

Eerste ronde
Lorraine Winstanley – Casey Gallagher
Trina Gulliver – Karolina Podgorska
Anastasia Dobromyslova – Laura Turner
Aileen de Graaf – Paula Jacklin
Deta Hedman – Marian O’Brien
Fallon Sherrock – Corrine Hammond
Lisa Ashton – Mikuru Suzuki
Sharon Prins – Roz Bulmer

Back To Top