Ga naar hoofdinhoud

Loting Lakeside WK Darts 2022: Veenstra tegen Harrysson of Kadar

Gisterenavond vond de Lakeside WK Darts loting plaats en dat heeft een aantal interessante eerste partijen opgeleverd (je vindt ze verderop). Wayne Warren is titelverdediger, hij was de laatste wereldkampioen en won het toernooi in 2020 toen het nog onder de BDO viel. Warren speelt zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar van de partij tussen Lee Shewan en Jordan Brooks.

Loting Lakeside WK Darts 2022

De Belg Brian Raman is als eerste geplaatst en daarmee topfavoriet voor de titel. Ook Nederlander Richard Veenstra wordt tot de kanshebbers gerekend. Veenstra komt in zijn eerste wedstrijd uit tegen Harrysson of Kadar, Raman speelt zijn eerste match tegen Gates of Haines.

Bij de vrouwen is Mikuru Suzuki titelverdediger. Dit jaar heeft ze zich als qualifier geplaatst en speelt ze haar eerste wedstrijd tegen de Engelse Laura Turner. Als de Japanse wint speelt ze in de tweede ronde tegen Aileen de Graaf.

Resultaten loting WDF WK Darts

Brian Raman – BEL (1) – Leonard Gates (VS) / Johnny Haines (ENG)
Antony Allen – ENG (16) – Martin Adams (ENG) / Jarred Cole (ENG)
Luke Littler – ENG (8) – Ben Hazel (ENG) / Haupai Puha (NZ)
Richard Veenstra – NED (9) – Andreas Harrysson (ZWE) / Laszlo Kadar (ROE)
Ross Montgomery – SCO (4) – Aaron Turner (ENG) / Jim McEwan (SCO)
Michael Warburton – WAL (13) – Mark Graham (WAL) / Dave Prins (ENG)
Neil Duff – NIR (5) – Paul Hogan (ENG) / Justin Thompson (AUS)
Nick Fullwell – ENG (12) – Mark Barilli (SCO) / Rory Hansen (CAN)
Thibault Tricole – FRA (2) – Connor Scutt (ENG) / Shawn Burt (CAN)
Alexsey Kadochnikov – RDF (15) – Steve Hine (ENG) / Kevin Luke (VS)
Andy Baetens – BEL (7) – Dave Parletti (ENG) / Shaun McDonald (SCO)
Scott Marsh – ENG (10) – James Richardson (ENG) / Sebastian Steyer (POL)
Wayne Warren – WAL (3) – Lee Shewan (ENG) / Jordan Brooks (ENG)
Cameron Menzies – SCO (14) – Ian Jones (ENG) / David Cameron (CAN)
James Hurrell – ENG (6) – John Desremaux (BEL) / Mario Vandenbogaerde (BEL)
Jules van Dongen – VS (11) – Francesco Raschini (ITA) / Ryan de Vreede (NED)

Loting Lakeside WDF WK vrouwen

Deta Hedman – ENG (1) – Lorraine Hyde (SCO) / Tori Kewish (AUS)
Lorraine Winstanley – ENG (8) – Vicky Pruim (ZWE) / Desi Mercer (NZ)
Aileen de Graaf – NED (4) – Laura Turner (ENG) / Mikuru Suzuki (JPN)
Beau Greaves – ENG (5) – Paula Murphy (VS) / Veronika Ihasz (HON)
Anastasia Dobromyslova – RDF (2) – Paula Jacklin (ENG) / Rhian O’Sullivan (WAL)
Maria O’Brien – ENG (7) – Amanda Harwood (ENG) / Marjolein Noijens (NED)
Anca Zijlstra – NED (3) – Corrine Hammond (AUS) / Darlene van Sleeuwen (CAN)
Kirsty Hutchinson – ENG (6) – Suzanne Smith (ENG) / Elena Shulgina (RDF)

Loting WDF World Championships 2022

Halve finales jongens:

Luis Liptow (DUI) – Bradly Roes (NED)
Leighton Bennett (ENG) – Charlie Large (ENG)

Zie wedden op Lakeside voor favorieten

WDF WK Darts 2022 finale meisjes

Eleanor Cairns (ENG) – Wibke Riemann (DUI)

WDF blaast de Lakeside WK Darts nieuw leven in

Vorig jaar werd er geen Lakeside gehouden, maar deze zomer besloot de WDF de organisatie van dit WK over te nemen. Het Lakeside World Championship vindt als vanouds weer plaats in de Lakeside Country Club in Frimley Green. Vanaf 1 tot en met 9 januari 2022 wordt er gespeeld om de wereldtitel darts. Behalve het wereldkampioenschap voor heren en vrouwen, is er ook een toernooi voor junioren waaraan dit jaar voor het eerst een toernooi voor meisjes is toegevoegd.

Steeds internationaler

De Lakeside-traditie is gered en aan de opzet verandert weinig maar een aantal namen van weleer maakten inmiddels wel de overstap naar de PDC, waaronder een groot aantal Nederlanders. Dit jaar zullen we dus veel nieuwe spelers leren kennen, waaronder de Pool Sebastian Steyer, de Italiaan Francesco Raschini, de Roemeen Laszlo Kadar, een aantal Zweden, Australiërs een Fransman en een Nieuw-Zeelander. Ook het Lakeside WK Darts wordt steeds internationaler en de verwachting is dat het toernooi onder de WDF ook zijn professionele allure terug zal krijgen.

België op Lakeside WK Darts goed vertegenwoordigd

Op 5 december werden tijdens verschillende regionale toernooien de laatste qualifiers gespeeld en werden de laatste plaatsen vergeven. De rest van de spelers heeft zich automatisch geplaatst op grond van hun plaats op de ranglijst en prestaties, waaronder natuurlijk de meervoudige wereldkampioen Martin Adams, Wayne Warren, Ross Montgomery en de Nederlander Richard Veenstra die als negende is geplaatst. Naast Veenstra zien we ook Ryan de Vreede in actie op het WDF WK Darts. Bij de vrouwen doen Anca Zijlstra, Aileen de Graaf en Marjolein Noijens namens Nederland mee.

Brian Raman als eerste geplaatst

De Belgen zijn met een grotere delegatie vertegenwoordigd op het Lakeside WDF WK Darts, met Brian Raman als de als eerste geplaatste speler. Daarnaast hebben ook Andy Baetens en John Desreumaux zich direct geplaatst en Mario Vandenbogaerde pakte een ticket via het kwalificatietoernooi op 5 december.

Opbouw deelnemersveld WDF World Championship

De top-16 van de WDF-ranking plaatste zich direct en begint in de tweede ronde. De nummers 17 t/m 24 hebben zich via hun resultaten tijdens de Platinum en Gold-toernooien geplaatst, de volgende 13 spelers hebben zich op grond van hun regionale ranglijst geplaatst. Het aantal deelnemers Lakeside WK Darts werd tot 44 aangevuld met spelers op grond van hun WDF-ranking. Daarnaast vonden er qualifiers plaats in Assen en in Frimley Green waar de vier laatste plekken werden vergeven. In Engeland pakten Jared Cole en Johnny Haines de laatste twee tickets.

Ryan de Vreede en Mario Vandenbogaerde

In Nederland vonden de Europese qualifiers plaats in De Bonte Wever in Assen waar werd gestreden om de laatste twee plekken in het herentoernooi, maar ook om één ticket voor het vrouwentoernooi, twee voor de jongens en één voor het juniorentoernooi WK darts voor meisjes. De Belgische darter Vandenbogaerde en de Nederlander De Vreede pakten de tickets bij de heren.

Marjolein Noijens en Bradly Roes

Marjolein Noijens bemachtigde het startbewijs voor het damestoernooi en bij de junioren pakten de Duitser Luis Liptow en de Nederlander Bradly Roes de tickets; Roes staat daarmee in de halve finale waarin hij uitkomt tegen Liptow. Bij de meisjes was de Duitse Wibke Riemann de sterkste. Zij plaatst zich daarmee meteen voor de finale waarin de Engelse Eleanor Cairns haar tegenstander is.

Speelschema Lakeside 2022

Back To Top