Ga naar hoofdinhoud

Martin Adams sinds 1993 actief op BDO Lakeside Darts

Nog één nachtje slapen en dan kunnen dartsliefhebbers weer negen dagen genieten van topdarts op Lakeside World Championship. Naast de vele tradities, zijn er ook diverse darters die inmiddels niet meer weg te denken zijn bij het WK Darts van de BDO.

Martin Adams al 21 jaar op Lakeside darts

Een van deze darters is Martin Adams, beter bekend als ‘Wolfie’. De 57-jarige Engelsman maakt morgen voor het 21e jaar zijn opwachting in de Lakeside Country Club. Jarenlang werd hij gezien als darter die steeds net te kort kwam voor de top. Maar nadat veel spelers besloten de overstap te maken naar de PDC, won hij in 2007 dan toch eindelijk zijn eerste Lakeside titel. In 2010 en 2011 was ‘Wolfie’ opnieuw de sterkste in Frimley Green.

Tony ‘Silverback’ O’Shea is ook een van de darters die geprofiteerd heeft van de overstap van darters naar de PDC. De huidige nummer vier van de British Darts Organisation stond gedurende zijn carrière in maar liefst zeven Major-finales, maar trok telkens aan het kortste eind. Tot driemaal toe was de ervaren O’Shea verliezend finalist op Lakeside WK Darts, in 2009, 2012 en 2013. Daarnaast verloor hij finales op de World Darts Trophy, de Winmau World Masters en de International Darts League.

13 Nederlanders op BDO Lakeside 2014

Lakeside World Darts Championship wordt gehouden van zaterdag 4 januari 2014 en tot en met zondag 12 januari 2014. De wedstrijden worden afgewerkt op het machtig mooie podium in de Lakeside Country Club te Frimley Green.

Dit jaar maken in totaal dertien Nederlanders hun opwachting op het WK Darts van de BDO. Het speelschema van onze landgenoten ziet er als volgt uit:

Zaterdag 4 januari 2014:
Wesley Harms – Paul Jennings
Jeffrey de Graaf – Martin Atkins
Tamara Schuur – Trina Gulliver

Zondag 5 januari 2014:
Christian Kist – Hiroaki Shimizu
Ron Meulenkamp – Gary Robson
Remco van Eijden – Rick Hofstra
Karin Krappen – Anastasia Dobromyslova
Rilana Erades – Fallon Sherrock

Maandag 6 januari 2014:
Benito van de Pas – Jan Dekker
Jeroen Geerdink – Dave Prins

Donderdag 9 januari 2014:
Aileen de Graaf – Lisa Ashton

Wil je wedden op het Lakeside dart toernooi? Wij hebben de beste bookmaker voor dart weddenschappen gevonden. De hoogste noteringen en live wedden tijdens de dartwedstrijden.

Back To Top