Ga naar hoofdinhoud

Op Lakeside darts kun je verschillende krakers tegenkomen. Het mooiste zou zijn wanneer twee topfavorieten elkaar treffen, en dan het liefst in een laat stadium van het toernooi, zoals de finale. Neem nu Martin Adams en Tony West, twee bekende Engelse darters die al regelmatig een groot toernooi op hun naam hebben weten te schrijven.

Wie zijn Martin Adams en Tony West?

Martin Adams is de meest ervaren speler van de twee. Maarliefst vijf keer stond hij in een WK-finale van de British Darts Organisation. Drie keer won hij, één keer ging hij de mist in. Wolfie, zoals Adams genoemd wordt, speelt al sinds 1992 voor de BDO en staat op het moment eerste in de ranking van deze dartbond.

Tony West is een heel andere darter. Hij is dan wel Engels, maar wel woonachtig in Nederland. The Tornado, zoals hij bekend staat, is pas 39 jaar oud. Nog nooit won hij een groot toernooi, maar wel wist hij enkele grote namen zoals Raymond van Barneveld te kloppen. Ook haalde hij de koppelfinale (samen met Rick Hofstra) in de Dutch Open.

Een onderlinge confrontatie tussen beide spelers kan uitmonden in een groots spektakel. Tony West, de jonge, liefhebbende darter tegenover een ervaren speler als Martin Adams; zo gaat dat er uit zien. Een echte winnaar is ook niet aan te wijzen, al heeft Martin Adams normaliter de grootste kans om aanspraak te maken op de overwinning. Immers, zijn ervaring moet hem helpen om onder de druk uit te komen. Tevens heeft hij vaak bewezen over een scherpe worp te beschikken.

Dan is er nog de vraag, of beide heren elkaar wel tegen kunnen komen op het Lakeside. Tony West speelde nog niet vaak op Lakeside. Slechts vier keer kwam hij uit op het toernooi. Twee keer werd hij uitgeschakeld door een uiteindelijke finalist, waarvan één het toernooi ook daadwerkelijk won. Wat dat betreft kan Tony West zeker wel iets bewijzen.

Back To Top