Ga naar hoofdinhoud

Nederland was in 2012 sterk aanwezig op Lakeside

Christian Kist werd op zondag 15 januari 2012 de grote winnaar van de World Darts Championships, het wereldkampioenschap van dartbond BDO. In de finale was de Nederlander met 7-5 te sterk voor de ervaren Tony O’Shea.

Op weg naar de eindstrijd was Kist te sterk voor landgenoot Jan Dekker, Alan Norris en Ted Hankey. In de halve finale tegen ‘’the Count’’ lagen de verschillen erg dicht bij elkaar.

Met zijn toernooiwinst verdiende Kist maar liefst 100.000 Engelse ponden. O’Shea ontving ‘’slechts’’ 30.000 pond voor zijn prestatie.

Record aantal Nederlandse deelnemers in 2012

In 2012 kwamen acht Nederlandse darters uit op het WK Darts, een nieuw record. Naast Christian Kist en Jan Dekker waren dit Wesley Harms, Fabian Roosenbrand, Willy van de Wiel, Benito van de Pas, Ron Meulenkamp en Joey ten Berge.

Van dit rijtje bereikte wisten alleen van de Wiel en Harms de eerste ronde te overleven. Van de Wiel verloor in de tweede ronde van Martin Atkins en Harms schopte het uiteindelijk tot de laatste vier. Hierin was Tony O’Shea met 6-5 de sterkste.

Dobromyslova wint damestoernooi 2012

Bij de British Darts Organisation hebben de dames een eigen wereldkampioenschap. De Russische Anastasia Dobromyslova kroonde zich voor de tweede keer in haar carrière tot wereldkampioene.

De 28-jarige darster wist in de halve finale, ondanks een lager gemiddelde, gemakkelijk te winnen van Trina Gulliver. Dit was een grote sensatie aangezien het voor Gulliver, voor het eerst sinds de invoering van het dames WK, de eerste keer was dat ze niet in de finale stond.

Dobromyslova mocht 10.000 pond in ontvangst nemen met haar eindoverwinning, slechts tien procent van het prijzengeld van de winnaar bij het herentoernooi.

Back To Top