Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders BDO Lakeside WK Darts 2016

Nederlanders Lakeside darts 2016. Vijf Nederlandse mannen en twee vrouwen nemen vanaf 2 januari 2016 deel aan Lakeside 2016. Het officieuze wereldkampioenschap darten van de bond BDO wordt voor de 39e keer gehouden.

Zes keer had het Lakeside World Professional Darts Championship een Nederlandse winnaar. Raymond van Barneveld streek vier keer met de eer, en Christian Kist en Jelle Klaasen waren beide eenmaal de sterkste.

Jeffrey de Graaf

De 24-jarige Jeffrey de Graaf is als derde geplaatst in Frimley Green, waar Lakeside plaatsvindt. De Schagenaar heeft nog niet uitgeblonken bij het belangrijkste toernooi op de kalender van BDO. Drie keer strandde hij direct in de openingsronde. Maar in 2015 kreeg hij de smaak van het winnen te pakken. Hij won het Belgisch Open, Duitse Open en Deense Open.

Zet in op jouw favoriet en win! Jeffrey de Graaf staat op 26,00 bij de bookmakers

Wesley Harms

De 31-jarige Harms moet op Lakeside de trend zien te keren. Hij debuteerde in 2012 met een halve finale, herhaalde dat in 2013 en was in de jaren daarna geen factor van betekenis. “Sparky” uit Alkmaar greep dit jaar de eindzege bij het Engelse Open en heeft ook op andere toernooien goed genoeg gepresteerd, om als vijfde te worden geplaatst. Eind oktober maakte hij de ultieme droom van een darter waar: hij gooide een negendarter. Dat gebeurde tijdens de WDF World Cup.

Zet in op jouw favoriet en win! Wesley Harms staat op 21,00 bij de bookmakers

Ryan de Vreede

De 23-karige Ryan de Vreede heeft in twee eerdere optredens nog geen partij gewonnen op Lakeside. Hij is overgestapt na zes jaar zwoegen bij de bond PDC, en die keus kan wel eens heel goed uitpakken, want talenten krijgen bij de BDO meer kansen en tijd om te rijpen. Hij won dit jaar de BDO Munsterland Trophy en is als negende geplaatst.

Richard Veenstra

De Friese kampioen van 2014 is nog een groentje in de internationale dartswereld. Bij de Zuiderduin Masters kwam hij niet door de eerste ronde heen, bij de World Masters versloeg hij De Vos, waarna hij verloor van Scott Waites.

Hier kan je alles lezen over het Wedden op Lakeside Darts 2016

Willem Mandigers

De 26-jarige Eindhovenaar Willem Mandigers debuteert in het hoofdtoernooi, nadat hij vorig jaar sneuvelde in de voorronde. Zijn beste prestatie dit jaar was het bereiken van de kwartfinale van de England Classic.

Aileen de Graaf

De 25-jarige Aileen de Graaf is een zeer gerespecteerde darter in het internationale vrouwendarts. Ze bereikte begin 2015 de kwartfinale van Lakeside, won de World Masters (ze versloeg wereldkampioene Lisa Ashton) en het Nederlands Open. Medio november draaide ze alvast warm voor Frimley Green, door het Dartsfestival Sevenum te winnen.

Back To Top