Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders op Lakeside

Van oorsprong is darts een sport die in de Engelse pubs gespeeld werd. Het waren voornamelijk Engelsen die de pubs van bijvoorbeeld Londen op stelten zetten. Over de jaren heen is dit veranderd. Enkele andere nationaliteiten hebben zich gemengd in de strijd, wat tot op heden geresulteerd heeft in een prachtige strijd.

Groot-Brittannië heerst

Er zal geen enkele twijfel bestaan over het feit dat men in Groot-Brittannië het best bekend is met darts. Grote Engelse darters als Eric Bristow en John Lowe wonnen al vele titels. Naast de Engelsen doen ook regelmatig Schotten en Welshmen mee om hoge ogen te gooien op het toenooi. Drie maal won een Schot en twee keren ging de titel naar iemand uit Wales.

Over de rest van Europa valt haast niets te zeggen. Achter Engeland staat Nederland bovenaan in het behalen van titels. Zes keer werd de titel namelijk oranje gekleurd. Eveneens gingen twee finales verloren. In één van deze twee verloren finales werd de finale tussen twee Nederlanders gespeeld. Dit waren Raymond van Barneveld en Jelle Klaassen. Laatstgenoemde won die wedstrijd.

Je zou dus zeggen dat Darts echt een sport is voor het noordwesten van Europa. Duitsers en Belgen doen vaak wel mee, maar weten nooit potten te breken als het er op aan komt. Zuid-Europese darters hoef je ook niet te verwachten op Lakeside.

De band tussen Nederland en Lakeside is erg hecht. Wanneer het toernooi plaatsvindt, wordt er in Nederland erg naar toe geleefd. Het publiek is erg enthousiast over het WK van de BDO. De Nederlandse zender SBS6 is al jaren de zender van de darts en doet verslag van de wedstrijden op het Lakeside toernooi. Op die manier wordt het gevoel wat kracht bijgegeven.

Overigens doen naast de Europeanen ook Australiërs mee. Ook zij kunnen er wat van; één keer werd een editie van Lakeside gewonnen (Tony David versloeg Mervyn King), waar ook Simon Whitlock een finale verloor.

Lakeside Nieuws

[td_block_12 category_id=”7″ limit=”3″]
Back To Top