Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders erg succesvol op Lakeside World Darts Championship

Over vijf dagen gaat in de Lakeside Country Club het grootste dartstoernooi ter wereld van start, Lakeside World Darts Championship. Uit de historie van dit prestigieuze toernooi blijkt dat de Nederlandse deelnemers doorgaans erg succesvol zijn.

Van Barneveld meest succesvolle Nederlander op Lakeside

Het is natuurlijk geen verrassing dat Raymond van Barneveld de meeste Lakeside-titels op zijn naam heeft staan. De Hagenaar is nog steeds de meest succesvolle Nederlandse darter ooit en was vier keer de sterkste in de Lakeside Country Club. In 1995 stond hij voor het eerst in de finale, welke met 6-3 in sets verloren ging tegen Richie Burnett. In 1998, 1999, 2003 en 2005 wist hij het grote dartstoernooi wel op zijn naam te schrijven.

In 2006, zijn laatste jaar bij de British Darts Organisation, stond ‘Barney’ opnieuw in de finale van Lakeside. Echter verloor hij deze partij van zijn landgenoot Jelle Klaasen, die als qualifier de finale bereikte. ‘The Matador’, toen slechts 22 jaar, is nog altijd de jongste darter ooit die Lakeside World Darts Championship op zijn naam wist te schrijven.

Kist laatste Nederlandse Lakeside kampioen

De laatste Nederlander die Lakeside op zijn naam wist te schrijven is Christian Kist. ‘The Lipstick’ verraste vriend en vijand en won achtereenvolgens van Dekker, De Vos, Norris, Hankey en in de finale van O’Shea.

Hoenselaar enige Nederlandse winnares op Lakeside

Bij het vrouwentoernooi van Lakeside World Darts Championship is er één keer een Nederlandse darter in geslaagd om het prestigieuze toernooi op haar naam te schrijven. Deze winnares luidt naar de naam Francis Hoenselaar.

De inmiddels 48-jarige Hoenselaar stond tussen 2002 en 2009 maar liefst zes keer in de finale van Lakeside. Vijf keer verloor ze van haar eeuwige rivale Trina Gulliver, maar tijdens de finale in 2009 slaagde ze er in om de Engelse met 2-1 te verslaan.

Back To Top