Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders Lakeside 2018: Danny Noppert in voorrondes

Aan Lakeside 2018 nemen zes Nederlandse darters deel. Het kwalificatietoernooi voor het belangrijkste toernooi van de BDO, en het oudste officieuze wereldkampioenschap in de dartswereld, zijn afgelopen week afgerond. In het damestoernooi komen twee Nederlandse darters in actie.

In het hoofdschema van het herentoernooi is ruimte 32 spelers. Inmiddels weten 24 mannen wat hun plek in het speelschema is. Om de andere acht plekken wordt gestreden in de voorronde, waarin nog zestien andere darters hun opwachting maken. Geert de Vos is bij Lakeside 2018 als zesde geplaatst, Wesley Harms als zevende, Willem Mandigers als tiende, Richard Veenstra als elfde en Andy Baetens als dertiende.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Danny Noppert Lakeside 2018

Glen Durrant voert de plaatsingslijst aan. Maar waar is Danny Noppert dan, die begin dit jaar opstoomde naar de finale en de potentie toonde om in de BDO-wereld flink wat prijzen op te pakken? Maar zo is het niet gelopen.

De 26-jarige Fries was tot eind augustus geen fulltime prof en had dus niet de gelegenheid om alle toernooien af te lopen. In de drie grote evenementen waar hij wel optrad reikte hij tweemaal tot de kwartfinale. Hij staat nu 28e op de BDO-ranking en is op basis van zijn Lakeside finale 2017 toegelaten tot de voorronde. Ook Jeffrey Sparidaans, Derk Telnekes en Chris Landman mogen proberen de eerste ronde te bereiken.

Aileen de Graaf en Sharon Prins

Bij de dames is Aileen de Graaf als tweede geplaatst en heeft Sharon Prins een acht achter haar naam. Anca Zijlstra is als tiende ingeschaald. Deta Hedman is de favoriete voor de titel en good old Trina Gulliver is ook weer van de partij.

Op 11 januari 2018 wordt ook om de jeugdtitel bij de BDO gespeeld. En daarin zien we een Nederlands talent terug: Justin van Tergouw neemt het op tegen Killian Heffernan. Begin dit jaar veroverde Tergouw de titel tegen Nathan Girvan. De zeventienjarige Utrechtenaar won ook al tweemaal de Winmau World Masters bij de junioren en is actief bij de rivaal PDC op de Unicorn Development Tour.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Back To Top