Ga naar hoofdinhoud

Live: Vier Nederlanders vandaag op programma Lakeside 2018

Lakeside 2018. Danny Noppert is door naar de tweede ronde op het WK Darts van de BDO. Hij versloeg Richie Edwards met 3-0. De Belg Andy Baetens won in een beslisser met 3-2 van de Engelsman Scott Baker en is eveneens door naar de tweede ronde, net als Dean Reynolds en Darryl Fitton. De Zweeds-Belgische Vicky Pruim werd naar huis gestuurd door Trina Gulliver. Qualifiers Michael Unterbuchner en Daniel Day zijn door naar de eerste ronde.

Vandaag staan er weer diverse Nederlanders op het podium in de Lakeside Club in Frimley Green. Twee Nederlandse vrouwen, Aileen de Graaf en Anca Zijlstra, en twee Nederlandse mannen, Richard Veenstra en Derk Telnekes, zullen pogen om de volgende ronde van de Lakeside te bereiken. Ook staat er een Belg aan de oche: Geert de Vos wordt de lastige tegenstander van Telnekes.

Onderaan meer over de voorspellingen en de live stream van de wedstrijden.

Lakeside 2018 Richard Veenstra live

Richard Veenstra is de eerste van de Nederlanders die speelt. In de middag treft hij de Noord-Ierse darter Kyle McKinstry in de eerste ronde waarvoor beiden zich direct hebben geplaatst. Afgelopen jaar behaalde de Noord-Ier met het winnen van de Hal Masters en de Northern Ireland Open zijn eerste twee toernooizeges. Hij speelt pas sinds 2014 in de BDO en momenteel is hij de nummer veertien op de ranking.

Veenstra is inmiddels aardig door de wol geverfd in de dartssport en heeft al de nodige ervaring op de Lakeside waaraan hij dit jaar voor de derde keer deelneemt. Afgelopen jaar ging hij er in de tweede ronde uit na verlies van Danny Noppert en in 2016 speelde hij in een bloedstollende halve finale die hij uiteindelijk met 5-6 verloor.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Aileen de Graaf – Paula Jacklin

Daarna is het de beurt voor Aileen de Graaf, de grootste van alle Nederlandse dartsvrouwen. Het is haar vijfde deelname aan de Lakeside. De afgelopen twee jaar haalde ze de halve finale en in 2017 verloor ze daarin van de uiteindelijke wereldkampioene Lisa Ashton.

Vandaag speelt ze haar eerste ronde tegen Paula Jacklin. Deze 60-jarige dartscoryfee uit Gainsborough speelt pas sinds 2012 bij de BDO, een laatbloeier dus. Het is haar derde deelname aan het BDO WK Darts. De afgelopen twee edities kwam ze niet verder dan de eerste ronde waarin ze met 0-2 verloor van respectievelijk De Graaf en Ashton. De partij van vanavond zal zeer waarschijnlijk een herhaling worden van die uit 2015.

Geert de Vos – Derk Telnekes

De laatste partij ‘s middags is voor Geert de Vos en Derk Telnekes. De Vos speelt voor de zevende keer op de Lakeside Country Club en is in deze partij de routinier. Afgelopen jaar ging hij eruit in de kwartfinale na een zinderende strijd tegen Darryl Fitton die met 5-4 won.

Lakeside-debutant Derk Telnekes won de Belgium Open in 2017, maar hij kwam ‘Foxy’ nog niet eerder tegen aan de oche. Eerder deze week versloeg hij Chris Landman met 3-0 in de voorronde. Als hij De Vos met dezelfde cijfers kan verslaan, zou dit een behoorlijke schok geven. De Vos is, na een wat minder sterk seizoen, als zevende geplaatst.

Anastasia Dobromyslova – Anca Zijlstra

In de avond staat er opnieuw een partij met een Nederlandse te wachten. Dan neemt Anca Zijlstra het op tegen de Russische Anastasia Dobromyslova, de drievoudige wereldkampioene darts, die bovendien nog een appeltje met haar te schillen heeft.

Anastasia speelt het WK darten dit jaar voor de negende keer. In elke editie haalde ze de halve finale of de finale zelf (die ze dan ook steevast won) – behalve in 2016 toen ze Zijlstra in de eerste ronde trof, en verloor.

Voorspellingen Lakeside

Veenstra vervult de rol van underdog in zijn strijd tegen McKinstry, ondanks het feit dat hij veel ervarener is dan de Noord-Ier. Veenstra noteert 2.50 bij bookmaker Mr Green en voor McKinstry staat er 1.53 voor de zege.

Ook de odds voor Geert de Vos en Derk Telnekes verschillen minder dan je zou verwachten. De Vos, die geen bijzonder sterk jaar achter de rug heeft, noteert 1.62 en is daarmee nog steeds favoriet, terwijl debutant Telnekes, met odds van 2.30, niet meteen kansloos wordt geacht tegen de doorwinterde Foxy.

Voor de weddenschap ‘King of the Oche – Wedstrijdwinnaar, hoogste Checkout & Meeste 180’s’, noteert bookie Mr Green 8.00 voor Telnekes en 4.50 voor De Vos.

Livestream Lakeside WK Darts 2018

Zodra de wedstrijden beginnen, kun je hier de Lakeside live streams kijken (ook heel handig voor het live wedden – bij bookmaker Mr Green kun je gedurende de partij inzetten).

Programma Lakeside vandaag

Volledig: speelschema Lakeside 2018

Dinsdagmiddag 9 januari 2017
Jim Williams – Dennis Nilsson
Richard Veenstra – Kyle McKinstry
Aileen de Graaf – Paula Jacklin
Geert de Vos – Derk Telnekes

Dinsdagavond 9 januari

Martin Phillips – Daniel Day
Anastasia Dobromyslova – Anca Zijlstra
Cameron Menzies – Conan Whitehead
Jamie Hughes – Michael Unterbuchner

Back To Top