Ga naar hoofdinhoud

BDO WK Darts: Acht Nederlanders van start op Lakeside 2019

Nadat het PDC World Darts Championship op de eerste januari wordt beklonken, worden we meteen daarna getrakteerd op nog een wereldkampioenschap darts. Vanaf 5 januari start het WK Darts in Frimley Green en is het de beurt aan de BDO-darters om te vechten om hun wereldtitels.

Durrant en Ashton Lakeside titelverdedigers

Glen Durrant en Lisa Ashton zullen proberen hun respectievelijke titels bij de mannen en de vrouwen te verdedigen. Durrant zal strijden voor een derde wereldtitel op rij en Ashton voor een vijfde titel bij de vrouwen (zie wedden op Lakeside darts voor de actuele odds). Zij kwam eerder deze maand ook al in actie tijdens het PDC wereldkampioenschap, samen met Anastasia Dobromyslova, nadat de PDC twee plekken vrijhield voor vrouwen om een gooi te kunnen doen naar hun wereldtitel.

Voorspelling doen? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Lakeside 2019 zonder Martin Adams

De Lakeside loopt van zaterdag 5 januari tot en met zondag 13 januari 2019. Zoals elk jaar, vindt het WK darts van de BDO plaats in de Lakeside Club in Frimley Green in het Engelse Surrey. De kwartfinales van zowel de heren- als dameskampioenschappen zijn op 11 januari, de halve finale op 12 en de finale op zondag 13 januari.

Dartsfans zullen het dit jaar zonder één van hun favoriete darters moeten stellen: Martin ‘Wolfie’ Adams is er voor het eerst sinds 1994 niet bij; het is de drievoudig wereldkampioen net gelukt om zich te kwalificeren voor het toernooi.

Glen Durrant won de Lakeside de afgelopen twee jaar. Ook dit jaar is hij weer favoriet voor de titel en nog steeds is hij veruit de sterkste speler bij de BDO-mannen.

Nieuwe gezichten op BDO WK Darts

Wat is er nog leuk aan de Lakeside? Het is anders dan het PDC-dartsgeweld waarmee we tegenwoordig iedere week overspoeld worden. De Lakeside is knus, en de BDO nog altijd een kweekvijver voor nieuw talent. En zoals Ron van de Berg begin november in zijn column op Dartfreakz schreef: “De eerste ronde partijen vind ik vaak de leukste met nieuwe gezichten en andere stijlen”.

Wes Newton en Andy Hamilton

Maar ook zijn er oude bekenden die hun Lakeside-debuut maken, want dit jaar doen de PDC-oudgedienden Wes Newton en Andy Hamilton na hun overstap naar de BDO voor het eerst mee in Frimley Green. En natuurlijk is de Lakeside fantastisch omdat het een wereldkampioenschap heeft voor de vrouwen waar een paar grote Nederlandse namen meedoen om de prijzen: Aileen de Graaf en Sharon Prins.

De Nederlanders op Lakeside 2019

Bij de mannen hebben 6 Nederlanders zich geplaatst (check het speelschema Lakeside WK Darts voor de speeldata). Wesley Harms is als vierde geplaatst, Richard Veenstra als achtste, Chris Landman als tiende en Willem Mandigers als dertiende; deze vier mannen hebben zich direct geplaatst. Ook Derk Telnekes en Wouter Vaes hebben een startbewijs bemachtigd, maar Vaes moet zich eerst nog wel door een voorronde worstelen om in de eerste ronde te mogen starten. De loting Lakeside werd eind november verricht.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Back To Top