Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse Darter Kist is er weer bij

In 2012 zorgde Nederlandse darter Christian Kist voor een verrassing door als onbekende het Lakeside Dart toernooi te winnen. Ook komend jaar gaan een aantal Nederlanders hun opwachting maken op de World Professional Darts Championship.

Christian Kist “The Lipstick”

‘’The Lipstick’’ zorgde voor een grote verrassing door als qualifier wereldkampioen te worden van de British Darts Organisation.

Op weg naar de finale versloeg de Nederlander landgenoot Jan Dekker, Geert de Vos, Alan Norris en Ted Hankey. In de finale was Kist uiteindelijk met 7-5 te sterk voor Tony O’Shea.

Kist wacht een lastige klus om zich ook dit jaar te laten kronen tot wereldkampioen.

Wesley Harms “Sparky”

De uit Alkmaar afkomstige Wesley Harms kwam in 2012 voor het eerst uit op het grootste toernooi van de BDO. De als dertiende geplaatste Harms haalde direct de laatste vier via overwinningen op Phillips, Green en Jennings.

Dankzij deze prestatie maakte ‘’Sparky’’ dit jaar ook zijn debuut op de Grand Slams of Darts, een toernooi waar zowel darters van de BDO als PDC aan deelnemen.

Jan Dekker

Dekker zorgde in 2011 voor een verrassing door uit het niets de halve finales te bereiken op de Lakeside. Ook voor afgelopen editie waren de verwachtingen hoog gespannen voor de 22-jarige Nederlander. Echter was de eerste ronde al het eindstation, aangezien hij ten onder ging tegen de latere winnaar Kist.

Benito van de Pas

Tilburger Benito van de Pas is de jongste van alle deelnemende Nederlanders. De 19-jarige darter maakte in 2012 zijn debuut op het wereldkampioenschap. Van de Pas verloor hier in de openingsronde tegen Alan Norris.

Vanaf 5 januari krijgt de Nederlander een herkansing om zijn eerste overwinning te boeken op dit sfeervolle toernooi.

Jeffrey de Graaf

De 22-jarige Jeffrey de Graaf is in januari de debutant onder de Nederlanders. Eerst zal de Graaf dit weekend zijn opwachting maken bij de Zuiderduin Masters, waarvoor hij een wildcard heeft ontvangen.

Willy van de Wiel

Willy van de Wiel zal over een aantal weken voor de vijfde keer zijn opwachting maken in Frimley Green. Zijn beste prestatie tot nu toe is een tweede ronde, deze behaalde hij in zowel 2010, 2011 als 2012.

Back To Top