Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse deelnemers BDO Lakeside darts 2015

Lakeside darts 2015, dat ook wel bekend staat als het officieuze WK darts van de British Darts Organisation, start in januari komend jaar. Net nadat het WK van profbond PDC is afgelopen vertrekken de darters van de BDO naar Frimley Green in Engeland.

Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

En bij de deelnemers van Lakeside zitten maar liefst tien Nederlanders. Drie vrouwen en zeven mannen zullen aan de start van het toernooi verschijnen. En daar zitten ook nog eens favorieten voor het Lakeside Darts titel bij. Met name Wesley Harms wordt gezien als een outsider voor de titel. Hij staat op plaats acht in de ranking van de BDO, gevolgd door Remco van Eijden op plek elf. Toch zijn de Britten zoals zo vaak de grote favorieten voor de uiteindelijke winst. Martin Phillips, Scott Mitchell en Martin Adams zijn voorbeelden van gevaarlijke spelers en maken grote kans. Vorig jaar won de Engelsman Stephen Bunting op de Lakeside Country Club, waar het toernooi ieder jaar wordt gehouden.

Bij de vrouwen is de kans op een Nederlandse winnares misschien nog wel groter dan bij de mannen. Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anneke Kuijten vertegenwoordigen het rood-wit-blauw in Engeland en vooral De Graaf wordt gezien als een kanshebber op het Lakeside Darts 2015. Maar net als bij de mannen geldt het ook hier dat de speelsters uit Groot-Brittannië de grootste kanshebbers zijn. Lisa Ashton, de titelverdedigster, en de als eerste geplaatste Deta Hedman zijn favorieten. Vorig jaar speelden zij ook de finale, die na een beslissende set naar Ashton ging. Die kans is er dit jaar niet meer, omdat de loting in oktober uitwees dat zij in de eerste ronde al tegen elkaar gaan spelen.

De laatste keer dat er daadwerkelijk een Nederlander was die uit Frimley Green vertrok met de beker en een cheque, was in 2012. Toen was Christian Kist nog de beste van het mannelijke deelnemersveld. Jelle Klaassen won het toernooi in 2006 in de finale van Raymond van Barneveld. De laatst genoemde heeft het tot nu toe het best gedaan van alle Nederlanders. De Lakeside-beker nam hij namelijk al vier keer mee naar huis.

Nederlandse deelnemers op Lakeside 2015:

Nederlandse Mannen Lakeside Darts 2015

– Wesley Harms
– Jeffrey de Graaf
– Remco van Eijden
– Rick Hofstra
– Jan Dekker
– Michel van der Horst

Nederlandse Vrouwen Lakeside Darts 2015

– Aileen de Graaf
– Sharon Prins
– Anneke Kuijten
Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij 888sport, kijk hier voor de beste noteringen.

Back To Top