Ga naar hoofdinhoud

Neil Duff wint Lakeside WDF WK Darts 2022

Lakeside darts 2022 is afgesloten. Winnaar van de zenuwslopende finale bij de heren werd Neil Duff. Beau Greaves won het Lakeside WK Darts bij de vrouwen en de Nederlandse Bradly Roes won het jongenstoernooi. Eleanor Cairns werd winnares van het meisjestoernooi.

Van de zes Nederlanders die aan het officieuze WK darten deelnamen, heeft Richard Veenstra het best gepresteerd. De 40-jarige darter uit Ossenzijl strandde in de halve finales.

#ad
Bet365 Sport – De nummer 1 voor darts

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Neil Duff wint Lakeside darts 2022

‘The Duffman’ begon zijn zegereeks in Frimley Green op dinsdag 5 april in de tweede ronde. Zijn openingspartij won hij met 3-0 van Justin Thompson. In ronde drie versloeg hij Nick Fullwell met 3-1 en in de kwartfinales moest Jim McEwan het onderspit delven met 3-4. In de halve finales bleek Duff te sterk voor Richard Veenstra.

Voor het eerst in de geschiedenis van het BDO / WDF World Championship waren er geen Engelsen present bij de laatste vier.

Spannende WDF WK Darts finale

De Lakeside finale ging tussen Duff en Fransman Thibault Tricole en dat werd een ware thriller. In eerste instantie begon de Noord-Ier matig aan de eindstrijd maar langzaamaan wist hij zich terug te knokken. Uiteindelijk na een elfde beslissende set sleepte de iets constantere Duff met 6-5 de titel binnen.

In de WDF rankings gaat Neil Duff nu aan de leiding met 593 punten gevolgd door James Hurrell met 513. Thibault Tricole staat derde met 465 punten. Veenstra staat achtste.

Zie wedden op Lakeside voor favorieten

Dolblije Lakeside kampioen 2022

De nieuwe Lakeside kampioen is vanzelfsprekend dolblij met zijn titel en kan het nog nauwelijks beseffen. Na afloop zei hij naar huis te gaan en er met zijn familie goed van te gaan genieten. “Pas dan gaat het waarschijnlijk een beetje doordringen.”

Tour Card of titel verdedigen?

Grote vraag is of Duff volgend jaar gaat voor een PDC Tour Card gaat of dat hij terugkomt om zijn titel te verdedigen. Dat laat de kersverse kampioen nog in het midden. “Ik wil in ieder geval het beste uit mijzelf halen. We zien wel wat er gebeurt.” Dit jaar zal hij trachten de WDF toernooien te spelen waar hij wat te verdedigen heeft. Verder zou het een droom zijn ooit eens aan de Grand Slam of Darts te mogen deelnemen – mocht dat door de PDC weer in oude luister hersteld worden.

Tot slot

Zie het Lakeside speelschema voor alle uitslagen en check de prestaties van Richard Veenstra, Ryan de Vreede, Anca Zijlstra, Aileen de Graaf, Marjolein Noijens en Priscilla Steenbergen. Ook België was goed vertegenwoordigd met Brian Raman, Andy Baetens, John Desreumaux en Mario Vandenbogaerde.

Heb je bij de bookmakers een account voor het wedden op Lakeside darts aangemaakt, dan kun je daarmee vanzelfsprekend ook voorspellingen doen voor PDC toernooien en andere sporten.

#ad
Bet365 Sport – De nummer 1 voor darts

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top