Ga naar hoofdinhoud

Op Lakeside zit het Tony O’Shea niet erg mee

Tony O’Shea, een Engelse darter geboren te Stockport is jaarlijks één van de meest kansrijke darters om het Lakeside toernooi te winnen. Echter, hij stuit vaak op pech, niet alleen tijdens het Lakeside evenement. Deze darter is reeds 51 jaar oud en heeft een leuke carrière achter de rug, maar een Lakeside-titel ontbreekt nog op zijn conto. Zit het volgend jaar dan een keer mee?

Geschiedenis op Lakeside van Tony O’Shea

De sensatie van deze jaargang, genaamd Christiaan Kist, ging ten koste van Tony O’Shea. Voor de tweede keer in zijn leven bereikte Silverback de finale op het Lakeside. Hij verloor met 7-5 van de man uit Vroomshoop. Drie jaar eerder was Ted Hankey hem met 7-6 de baas in Frimley Green.

Verloren finales

Twee verloren finales op het Lakeside evenement waren nog niet alles. In 2005 ging O’Shea ook niet aan de haal met de titel van de Winmau World Masters. Mervyn King versloeg hem met 7-6 in de finale. Diezelfde angstgegner was hem een jaar later eveneens de baas in de International Darts League. Toen werd het 13-11. Overigens won hij hier wel een Opel Tigra TwinTop door een negendarter op het scorebord te zetten.

De vraag is nu, wanneer gaat Tony O’Shea dan wel eens een titel pakken bij een Grand Slam toernooi? Dit jaar won hij weliswaar de Dutch Open, door Dave Prins met 3-0 te kloppen. Echter, deze titel is lang niet zo prestigieus als het Lakeside wereldkampioenschap, waar hij twee maal dichtbij de titel was.

De Engelse goedlachse darter zal even geduld moeten hebben. Zijn kwaliteit zal hem niet in de steek laten, want hij reikt ver op de meeste toernooien. Het is een kwestie van geduld, en een kleine dosis geluk, voordat hij daadwerkelijk een Grand Slam toernooi op zijn naam zal schrijven. Tony O’Shea is zeker een man waar men op het Lakeside toernooi rekening mee zal moeten houden.

Back To Top