Ga naar hoofdinhoud

Outsider Tony West niet kansloos op Lakeside

Tony West is een bekende naam in het darts, vooral in Nederland. Deze man, die in Waltham Abbey geboren is, is namelijk woonachtig in Nederland. Tony West is niet een darter die regelmatig topklasseringen boekt. Hij verdwijnt regelmatig op de achtergrond bij grote toernooien. In het verleden heeft de in 1972 geboren Tony West bewezen om de meest grote namen in het darts te kunnen verslaan. Deze man hoef je dus niet uit te vlakken voor een titel op Lakeside.

The Tornado Tony West

Nog nooit reikte Tony West ver op een Lakeside WK. In 2004 en in 2005 werd hij in de tweede ronde verslagen. Het jaar erna sneuvelde hij zelfs al in de eerste ronde. Tony O’Shea was hem de baas. Ook in 2010 was de tweede ronde zijn eindstadium. De bijnaam van West is The Tornado. Ook noemen sommigen van zijn fans hem Triple T. Martin Adams, de man die Lakeside won in 2011, was op dat toernooi de man die West klopte in de eerste ronde.

Winmau World Masters

Dit toernooi bleek voor veel darters een belangrijke in hun bloeifase. Dit geldt ook voor Tony West. Hoewel hij in 2002 verloor in de finale van Mark Dubridge, het jaar erop versloeg hij Raymond van Barneveld en won hij de titel. Een knappe prestatie.

Nederland

Voor The Tornado is Nederland een speciaal land, zo ook op het gebied van darten. Regelmatig pakt hij een leuke prijs in een toernooi. Zo bereikte hij in 2006 de koppelfinale van de Dutch Open, samen met Rick Hofstra.

De kans dat Tony West niet gaat winnen bij Lakeside is aannemelijk. Echter, als hij weer in goede vorm raakt is alles mogelijk. Het toernooi is nog ver van nu en er kan veel veranderen. Dit zagen wij dit jaar ook bij onze landgenoot Christiaan Kist, die uit een onverwachte hoek kwam.

 

Back To Top