Ga naar hoofdinhoud

Plaatsingslijst Lakeside 2017: Danny Noppert beste debutant ooit

WK Darts BDO – Lakeside 2017. De dartsbond BDO heeft de plaatsingslijst voor Lakeside 2017 gepubliceerd. Danny Noppert is als derde geplaatst voor het officieuze wereldkampioenschap darts, dat van 7 tot en met 15 januari 2017 plaats zal vinden in Frimley Green, Engeland.

Ook de bookmakers zien wel wat in Noppert, zie onderaan daarover meer.

Plaatsingslijst Lakeside 2017 – BDO WK Darts

Lakeside is een instituut binnen de dartswereld. Het is het vlaggenschip van de BDO en het grote doel van alle darters die binnen die organisatie opereren. De eerste editie van het WK darten vond plaats in 1972 en sinds 1978 vormt de Lakeside Country Club het decor van de strijd.

In totaal zullen er veertig spelers kans maken op de titel en de honderdduizend Britse pond. In de eerste ronde is er plek voor 32 darters, waarvan er 24 direct zijn geplaatst. Kortom, zestien spelers maken via een voorronde uit wie in die eerste ronde zijn opwachting mag maken. Jimmy Hendriks zal er een van hen zijn en Willem Mandigers maakt daar nog een kans op.

Gunstige loting Lakeside voor Noppert

Enkele vaderlandse darters weten al zeker dat ze de koffers kunnen pakken voor de belangrijke trip. Noppert is dus het derde reekshoofd en kan daardoor een in theorie gunstige loting tegemoet zien. Wesley Harms is als negende ingeschaald en Richard Veenstra heeft het nummer veertien achter zich gekregen. Wouter Vaes (negentien) is de vierde Nederlander die sowieso present zal zijn.

Veenstra reikte in 2016 tot de halve finale en Harms schopte het al tweemaal tot die fase. Voor Vaes en Noppert wordt het hun debuut op Lakeside. En in het geval van Noppert is dat opmerkelijk, want als nummer drie “seed”, zoals het in het Engels heet, is hij de hoogstgeplaatste debutant ooit.

Ook Aileen de Graaf derde geplaatst

De 25-jarge Noppert uit Joure was eerder dit jaar finalist op het Dutch Open en winnaar bij het Schotse Open. Die ijzersterke vorm trok hij ook na januari door, want hij veroverde de titel bij de Masters of Waregem, het Four Nations Tournament en het German Open. Dat verklaart de hoge ranking van “Noppie”.

Ook bij het damestoernooi zullen Oranjedarters pijltjes gaan werpen. Aileen de Graaf is als derde geplaatst en tweevoudig halvefinaliste Sharon Prins wordt als negende toegelaten. Anca Zijlstra (elf) mag ook starten in de eerste ronde.

Voorspellingen Lakeside 2017

Wie wint het BDO Lakeside WK Darts 2017? De favorieten volgens 888sport:

Met wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 07.11.2016.

Back To Top