Ga naar hoofdinhoud

Prijzengeld BDO Lakeside WK 2014 fors verhoogd

Het prijzengeld voor het aanstaande wereldkampioenschap van de British Darts Organisation, beter bekend als Lakeside 2014, wordt komende editie met 52.000 pond verhoogd. De totale prijzenpot komt hiermee op een slordige 329.000 pond.

De winnaar van het herentoernooi ontvangt een cheque van maar liefst 100.000 pond. De verliezend finalist moet het doen met ‘slechts’ 30.000 pond, terwijl de halve finalisten 11.000 pond mogen bijschrijven op hun rekening.

Bij de vrouwen ligt het prijzengeld beduidend lager. De uiteindelijke wereldkampioene mag 10.000 pond in ontvangst nemen, terwijl een tweede plaats slechts 2.000 pond oplevert. De verliezers van de halve finale krijgen 1.000 pond uitgekeerd.

Nieuwe opzet voor Lakeside

De opzet aan de Lakeside darts 2014 is een metamorfose ondergaan. Vanaf het aankomende toernooi van de BDO zullen namelijk veertig heren in actie gaan komen op het magische podium. Tot deze groep behoren acht spelers van overzee, zoals bijvoorbeeld Jim Widmayer uit de Verenigde Staten en de Japanner Shimizu Hiroak. Bij de dames is het deelnemersveld uitgebreid naar zestien speelsters.

In totaal zullen zes masterscallers hun opwachting maken op Lakeside 2014, waaronder de Nederlander Marco Meijer. Andere omroepers zijn Richard Ashdown en Nick Rolls uit Engeland, Huw Ware uit Wales en de Schot Anthony Dundas.

Lakeside 2014

Lakeside World Darts Championship wordt gehouden van zaterdag 4 januari 2014 en tot en met zondag 12 januari 2014. De wedstrijden worden afgewerkt op de Lakeside Country Club in Frimley Green.

Dit jaar zijn er in totaal negen Nederlandse heren en vijf Nederlandse dames die een gooi doen naar de eindzege op het WK Darts van de British Darts Organisation. Let dus op de volgende namen: Benito van de Pas, Jan Dekker, Rich Hofstra, Remco van Eijden, Wesley Harms, Ron Meulenkamp, Christian Kist, Jeroen Geerdink, Karin Krappen, Tamara Schuur, Sharon Prins, Rilana Erades en Aileen de Graaf. Kijk hier voor het speelschema BDO Lakeside WK darts.

Back To Top