Ga naar hoofdinhoud

Prijzengeld Lakeside Darts 2015

Eerst was darts nog een weinig zeggende sport. ‘Pijltjesgooiers’ en bier drinkende mannen die maar met wat geluk hun pijltjes in een bord lieten verdwijnen. Maar tegenwoordig is het heel wat professioneler dan dat. Dat blijkt uit de overvolle agenda van darters en de bedragen die er te winnen zijn wanneer je een grote titel weet te veroveren. Darters zijn niet meer zoals vroeger en ook op financieel gebied is de sport erg veranderd.

Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

Prijzengeld Lakeside Darts 2015

In januari volgend jaar wordt het wereldkampioenschap darts van de BDO, ook wel bekend als Lakeside Darts, gespeeld in Engeland. En dat toernooi is net als vele andere een interessant lucratief evenement. De winnaar bij de mannen gaat naar huis met maar liefst 100.000 Britse ponden. Omgerekend meer dan 120.000 euro. Bij de vrouwen is dat bedrag duidelijk minder, maar ook zeker niet verkeerd. De winnares van Lakeside 2015 wint 12.000 pond. En dat is wel eens anders geweest…

Het totale prijzengeld dat de British Darts Organisation verstrekt is aanstaande januari 258.000 pond. Toen het WK voor het eerst werd gespeeld in 1978, was het Welshmen Leighton Rees die als winnaar met ‘maar’ 3000 pond aan de haal ging. Een degelijk verschil met nu, want een ton is tegenwoordig een aanzienlijk bedrag. En daarmee het bewijs dat de dartsport veel professioneler is geworden en het niet meer gezien wordt als een zogenaamde café-sport.
Niet alleen de winnaars bij de mannen en vrouwen krijgen een cheque. Iedereen die deelneemt krijgt wat mee. Voor de verliezend finalist in het mannentoernooi ligt er 30.000 pond klaar. Wanneer je er in de eerste ronde al uit ligt, krijg je 3000 pond mee. Bij de vrouwen is dat maar 500 pond. Dat verschil is groot omdat de aandacht voor mannen in het darten simpelweg veel groter is dan bij de vrouwen. Het deelnemersveld bij de vrouwen is ook een stuk kleiner.

Nine-darter bonus

Naast de prijzengelden die darters krijgen bij het winnen of verliezen van wedstrijden zijn er ook nog promoties en bonussen te verdienen. Wanneer je aan het eind van Lakeside Darts de hoogte uitgooi van het toernooi op je naam hebt staan, krijg je daar 3000 pond voor. En een welbekende nine-darter levert maar liefst 52.000 aan Britse ponden op. Leuk om te weten is dat de Nederlander Raymond van Barneveld de enige darter is geweest die een nine-darter wist te gooien op het WK van de BDO.

Lakeside 2015 start op 3 januari, de finale wordt gespeeld op 11 januari. Bij 888sport zijn de beste noteringen te vinden voor het Lakeside Darts toernooi.

Back To Top