Ga naar hoofdinhoud

Programma Lakeside 2017 LIVE: Noppert, Harms en Veenstra in actie

Vandaag een belangrijke dag voor Nederland op het BDO Lakeside WK Darts 2017. De drie sterkste troeven spelen hun eerste ronde: Danny Noppert, Wesley Harms en Richard Veenstra.

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij 888Sport

Debuut voor Danny Noppert op Lakeside

Nederland verloor al drie deelnemers in de voorrondes: Wouter Vaes, Jimmy Hendriks en Willem Mandigers. Dus is het nu aan de drie geplaatste spelers. Danny Noppert is als derde en daarmee beste Nederlander geplaatst, achter Glen Durrant en Scott Mitchell. Maar vandaag gooit hij pas zijn eerste pijlen op Lakeside. Noppert heeft een goed jaar achter de rug met zeges op de Den Haag Open, German Open, Scottish Open en Masters of Waregem.

‘Noppie’ haalde ook nog de laatste 16 van de Grand Slam of Darts in november, waarin hij met 10-9 van Gary Anderson verloor. Dus hij heeft zijn plaatsing zeker verdiend. In zijn eerste ronde treft hij de Canadees Dave Cameron, die pas voor het eerst voorbij de voorrondes is gekomen. Geen hoogvlieger, die bijna alleen maar in eigen land zijn pijltjes gooit. Een mooie kans dus voor een goed debuut van Noppert.

Richard Veenstra treft ervaren Ross Montgomery

De verrassing van Lakeside 2016 was duidelijk Richard Veenstra. De 25-jarige ‘Flyers’ bereikte vorig jaar tijdens zijn debuut direct de halve finale. Hij gooide Jeffrey de Graaf, Martin Atkins en Scott Mitchell eraf, alvorens hij in de halve finale nipt met 6-5 ten onder ging tegen Jeff Smith. Veenstra kende vervolgens een redelijk jaar, waardoor hij nu de nummer 14 geplaatst is.

Hij zal van topniveau moeten zijn om zijn prestatie van 2016 te herhalen. Want zijn tegenstander Ross Montgomery is weliswaar niet geplaatst, de Schot staat wel voor zijn tiende Lakeside. In 2015 was hij nog verliezend kwartfinalist. En bovendien staat hij net vier plekjes lager dan Veenstra op de ranking. Saillant detail: Als Veenstra deze eerste ronde wint, kan hij in de tweede ronde tegenover Danny Noppert komen te staan.

Wesley Harms in moeilijk schema op Lakeside 2017

De meest ervaren en oudste van de drie overgebleven Nederlanders, is Wesley Harms. Sparky kwam in zijn eerste twee Lakesides (2012 en 2013) tot de halve finale, waarin hij telkens verloor van Tony O’Shea. Vorig jaar was de kwartfinale het eindstation. Zijn tegenstander in de eerste ronde is de Pool Krzystof Ratajski. De 39-jarige Ratajski had zich via regionale qualifiers geplaatst en staat 185 op de BDO ranking.

Maar Harms zal hem zeker niet onderschatten, want Ratajski was in de voorronde met 3-2 te sterk voor Willem Mandigers, de huidige nummer 21 van de ranking. Als Harms zijn goede vorm van het afgelopen half jaar vasthoudt, moet hij de Pool kunnen verslaan. Het lastige voor de Nederlander is wel dat hem een mogelijke kwartfinale wacht tegen de nummer 1 geplaatst, Glen Durrant.

Wedden op Lakeside 2017

Bookmaker 888sport heeft vertrouwen in de Nederlanders vandaag. Zo krijgt Danny Noppert liefst 1.13 tegen Dave Cameron, Richard Veenstra 1.57 tegen Ross Montgomery en Wesley Harms 1.40 tegen Krzystof Ratajski. Een combibet op Veenstra en Harms levert al odds van 2.20 op bij 888sport. Maar let vooral eens op de odds van 3.50 op een 3-0 overwinning van Harms. Gecombineerd met een zege van Veenstra is dat liefst 5.50!

Livestream Lakeside WK Darts 2017

Zodra de wedstrijd van Danny Noppert tegen David Cameron begint, kun je hier de live stream kijken. Dat is overigens ook een heel handig voor het live wedden. Bij 888sport kun je gedurende de partij inzetten. De noteringen veranderen continue, dus sla toe op het juiste moment en maak een mooie winst met je weddenschap!

Programma Lakeside WK Darts 2017

Dinsdag 10 januari 2017 – eerste ronde middag
13:30 Danny Noppert – David Cameron
14:45 Richard Veenstra – Ross Montgomery
16:00 Deta Hedman – Casey Gallagher
16:30 Wesley Harms – Krzysztof Ratajski

eerste ronde avond
20:00 Mark McGeeney – James Hurrell
21:15 Anastasia Dobromyslova – Rhian Griffiths
21:45 Dennis Labanauskas – Conan Whitehead
23:00 Scott Waites – Dennis Harbour

Back To Top