Ga naar hoofdinhoud

Programma Lakeside Darts 2015 dag 1: Martin Adams vs Jan Dekkers

Lakeside Darts 2015. Eindelijk is het dan zover. Terwijl de eerste halve finale vandaag gespeeld gaat worden op het WK van de PDC, start vandaag ook nog eens het wereldkampioenschap van de BDO. Dus dartsliefhebbers kunnen hun lol op, zo aan het begin van 2015. Vandaag staan er bij de mannen alvast vijf wedstrijden gepland.

Lees hier het verslag en voorbeschouwing Lakeside WK Darts 2015.

Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

Martin Adams vs Jan Dekker

De Lakeside Country Club in Engeland is al jarenlang het toneel van dit wereldkampioenschap. De BDO staat voor British Darts Organisation en wordt gezien als de tegenhanger van de PDC. In 1993 ontstonden beide bonden omdat er een conflict was tussen verschillende darters. Vandaag komen er alvast twee Nederlanders in actie op het WK. Jan Dekker en Michel van der Horst beginnen hun toernooi al op de eerste speeldag. Maar makkelijk zal het zeker niet worden. Vooral Jan Dekker kan aan de bak. Hij start namelijk tegen de Engelsman Martin Adams. ‘Wolfie’, zoals zijn bijnaam luidt, won het toernooi al eerder en wordt nu ook gezien als één van de favorieten. En om te zeggen dat Jan Dekker in bloedvorm is, gaat nogal ver. De Nederlander won twee van zijn laatste vijf wedstrijden. Adams deed het iets beter. Hij won drie van zijn vijf laatste duels. In 2014 speelden Dekker en Adams al twee keer tegen elkaar. Beide mannen wonnen een partij. Jan Dekker haalde vorig jaar nog de halve finale op Lakeside.

Michel van der Horst vs Dave Cameron

Michel van der Horst kent een iets makkelijkere loting. Hij start het kampioenschap tegen de Canadees Dave Cameron. Beiden worden niet gezien als een favoriet voor de eindzege. Het zijn spelers die nog weinig toernooien winnend hebben afgesloten en een matig seizoen hebben gedraaid. Cameron heeft maar een paar wedstrijden gespeeld in 2014. Zijn laatste match verloor hij kansloos. Met een zogenaamde whitewash ging hij ten onder tegen Mitchell (6-0).
Verder zijn er vandaag nog drie andere wedstrijden. Zo komt ook de nummer één van de BDO-ranglijst Martin Phillips uit Wales in actie tegen de tamelijk onbekende Razma uit Letland. Naar verwachting een makkelijke wedstrijd voor een van de grote favorieten.

Jan Dekker en Michel van der Horst zijn niet de enige Nederlanders in het toernooi. Wesley Harms, Jeffrey de Graaf, Remco van Eijden, Willem Mandigers en Rick Hofstra spelen later in het toernooi. Bij de vrouwen zijn het Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anneke Kuijten die Nederland vertegenwoordigen op de Lakeside Country Club. Bij de vrouwen zijn er minder deelnemers dan in het mannentoernooi.

Het programma Lakeside Darts 2015 vandaag:

14:00 Head – Sajwani (heren)
15:30 Adams – Dekker (heren)
17:30 Phillips – Razma (heren)
19:30 Cameron – Van der Horst (heren)
21:30 Sims – Waegemans (heren)
22:00 Scott – O’Shea (heren)
14:00 Hedman – Ashton (dames)
19:30 Jones – Brent (dames)

Back To Top