Ga naar hoofdinhoud

Programma Lakeside WK Darts 2015 dag 2: Dekker verliest, Prins vs Winstaley

Lakeside Darts 2015. Op Lakeside, ook wel het WK darts van bond BDO, kent alweer één Nederland minder. Gisteren kwam Jan Dekker in actie, die niet opgewassen was tegen één van de favorieten Martin Adams. ‘Wolfie’, zo staat de Engelsman bekend, won met 3-1 in sets van Dekker.

Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

uitslagen Lakeside WK darts 2015

Naast Jan Dekker kwam ook Michel van der Horst in actie. Hij hield de Nederlandse eer wel hoog op de eerste speeldag en versloeg de Canadees Dave Cameron. Van der Horst begint dus goed aan zijn WK en gaat door naar de zestiende finales. Dekker en Van der Horst zijn niet de enige Nederlanders die in actie komen op Lakeside.
Het meest opmerkelijke gisteren was de onverwachte uitschakeling van Martin Phillips. Hij is de nummer één van de BDO-ranking en dus een van de grote favorieten voorde eindzege. Maar daar dacht Razma uit Letland net even iets anders over. En Phillips ging er nog hard af ook. Met maar liefst 3-0 stuurde Razma zijn tegenstander naar huis en vervolgt hij zijn weg ook in de zestiende finales.

Vandaag zijn er geen Nederlanders ingepland. Morgen komen zij wel weer in actie. Willem Mandigers en Remco van Eijden komen dan in actie en spelen ook hun eerste partij. Verder zijn er wel acht andere wedstrijden op de Lakeside Country Club. De dag is gevuld met wedstrijden van onder andere Darryl Fitton, Tony O’Shea en Scott Waites. Toch grote namen in het deelnemersveld die al meerdere prijzen hebben gewonnen in het verleden. Maar liefst negen van de zestien spelers die vandaag in actie komen zijn Engelsen.

Sharon Prins vs Winstaley

Ook bij de vrouwen vloog de nummer één van de ranking er al uit. Deta Hedman was niet opgewassen tegen Lisa Ashton. Dat was vorig jaar ook de finalewedstrijd, die Ashton ook wist te winnen. Gisteren werd het een nette 2-1 overwinning. Vandaag komt onze eigen Sharon Prins ook nog in actie, die het opneemt tegen Winstanley.

Het programma Lakeside WK Darts 2015 vandaag:

Heren:
14:00 Fitton – Jennings
15:30 Montgomery – Blackwell
17:00 Asada – Dawson
19:00 Sedlacek – Coughlin
21:00 Day – Smith
22:00 Waites – Hewson
Vrouwen:
15:00 Dobromyslova – Armstrong
20:00 Winstanley – Prins (ned)

Back To Top