Ga naar hoofdinhoud

Programma Lakeside vandaag: Favoriet Glen Durrant tegen Nick Kenny

Vandaag start de 40e editie van het wereldkampioenschap darts van de BDO. In de Lakeside Country Club openen Glen Durrant en Nick Kenny om 14.00 uur de jacht op honderdduizend pond. Op de openingsdag spelen twee Nederlanders: Wouter Vaes en Aileen de Graaf.

In het plaatsje Frimley Green wordt een totale prijzenpot van 300.000 pond verdeeld. Het WK Darten van de andere bond PDC is net achter de rug en alhoewel aldaar de gemiddeldes en de prijzenpot hoger zijn, valt er ook op Lakeside genoeg te smullen voor dartsfans. De spelers die door gaan dringen tot de latere rondes, weten de trebles en checkouts heus wel te raken, ook onder hoge druk.

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij 888Sport

Lakeside 2017: Glen Durrant – Nick Kenny

Dat geldt vooral voor Glen “Duzza” Durrant, die ondanks zijn 46 jaar alsmaar beter wordt. Zo overheersend was Duzza in 2016 bij de BDO, dat geruchten over een overstap naar de PDC alleen maar aanzwellen.

Maar Durrant, die zoals de meeste BDO-sterren niet voltijds darter is, zal de afweging moeten maken: ben ik liever een grote vis in een kleinere vijver of een kleinere vis in een grote vijver. Zijn keus zal vermoedelijk vooral afhangen van hoe hij het de komende negen dagen doet in Lakeside.

Glen Durrant tegen debutant

Regelmatig parkeert Durrant zijn gemiddeldes tegen de honderd aan of zelfs daarboven. Dat geeft hem toch een belangrijke voorsprong op zijn BDO-rivalen. Tijdens de recente World Masters, begin december, won hij zijn halve finale bijvoorbeeld met 5-0 in sets, met een moyenne van 99. Dat is over die lengte een zeer respectabele prestatie.

De Welshman Nick Kenny, die debuteert op Lakeside, is daar vooralsnog niet aan toe. Sowieso heeft hij nog weinig partijen op het hoogste niveau afgerond en eigenlijk was 2016 pas zijn eerste volwaardige jaar bij de BDO. Zijn gemiddeldes schommelen zo tussen de 85 en laag in de negentig.

Weddenschappen Lakeside darts

Wedden op Lakeside? Glen Durrant staat in zijn partij tegen Nick Kenny op @1.16, Kenny op @5.00. Het is een race naar drie sets en we tippen 3-0 voor Duzza, op @2.25. Ook zal hij vast de meeste 180’s gooien en dat noteert @1.57 bij bookmaker 888Sport. Zet een tientje in en je maakt een leuke winst!

Livestream Lakeside WK Darts 2017

Bij 888Sport kun je gedurende de partij inzetten. De noteringen veranderen continue, dus sla toe op het juiste moment en maak een mooie winst met je weddenschap!

Programma Lakeside 2017

Zaterdag 7 januari
14:00 Glen Durrant – Nick Kenny
15:45 Dennis Nilsson – Ryan Joyce (P)
17:00 Darryl Fitton – Wouter Vaes
20:00 Seigo Asada – Jeff Smith (P)
21:15 Roger Janssen – Mark McGrath (P)
23:00 Jim Williams – Tony O’Shea

Back To Top