Ga naar hoofdinhoud

Programma Lakeside WK Darts 2015 dag 5: Aileen de Graaf laatste Nederlander

Programma Lakeside WK Darts 2015 dag 5.Het is vooralsnog een grote afvalronde voor de Nederlandse darters op Lakeside. Het WK van de BDO is vooralsnog geen succes voor ons land en gisteren vielen er alweer twee Nederlanders uit. De dag daarvoor was het nog erger. Willem Mandigers, Jeffrey de Graaf, Remco van Eijden en Michel van der Horst konden hun biezen pakken. En gisteren was het ook geen Hollands feestje..

Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

Wesley Harms onderuit tegen Jeff Smith 1-3

De hoogstgeplaatste Nederlander op de Lakeside Country Club in Frimley Green vloog er namelijk ook nog eens uit. Wesley Harms moest het onderspit delven tegen de Canadees Smith. Hij verloor met 3-1. En dat is opmerkelijk, want door de bookmakers werd Harms gezien als de favoriet in de partij. Een paar belangrijke dubbels miste hij in zijn eigen leg en gaf Smith zo de kans om uit te halen.

Rick Hofstra en Anneke Kuijten ook uitgeschakeld

Niet alleen Harms, maar ook twee andere Nederlanders konden naar huis. Rick Hofstra ging met dezelfde cijfers (3-1) van de Amerikaan Widmayer, die een goed toernooi speelt. Eerder won hij al van Hayden, waar hij geen favoriet was. Daarnaast was het ook Anneke Kuijten die de volgende ronde niet haalde. Ze zei nog dat ze van plan was de vrouwelijke Michael van Gerwen te worden, maar vooralsnog lukt haar dat nog niet. Ze verloor met 2-0 van tienvoudig wereldkampioen Gulliver. Geen schande dus.

Uitslagen Lakeside WK darts 2015 dinsdag:

Robbie Green 3-1 Darius Labanauskas
Alan Norris 3-2 Daniel Larsson
Gary Robson 3-0 Cedric Waegemans
Rick Hofstra 1-3 Jim Widmayer
Glen Durrant 3-1 Karel Sedlacek
Wesley Harms 1-3 Jeff Smith
Trina Gulliver 2-0 Anneke Kuijten

Programma Lakeside WK darts 2015

Met de Nederlanders is het dus niet goed gesteld, maar een mooi programma Lakeside WK darts vandaag is er even wel. En dat programma start met de kraker tussen Allan Norris en Darryl Fitton. De eerstgenoemde was vorig jaar nog de runner-up en verloor de finale van Stephen Bunting. Fitton won de vorige ronde nog maar nipt van de jongeling Hewson, met 3-2. Verder komt ook verrassing van het toernooi in actie. De Zweed Sawjani neemt het op tegen Green. De Engelsman is de grote favoriet. Ook Martin ‘Wolfie’ Adams, eerder winnaar van het toernooi, staat vanavond ingepland. Hij moet Widmayer zien te verslaan.

Ondanks de Nederlandse tegenslagen op Lakeside dit jaar, is het Aileen de Graaf die vandaag de eer alsnog hoog moet houden. Bij de vrouwen moet ze vandaag tegen Jacklin. De Graaf is de grote favoriet en maakte al indruk in haar voorgaande duels. Hier onder het programma Lakeside WK darts.

Programma Lakeside WK darts 2015 vandaag:

Heren:
14:05 Allan Norris – Darryl Fitton
15:30 Peter Sajwani – Robbie Green
19:05 Madars Razma – Brian Dawson
20:15 Martin Adams – Jim Widmayer
21:30 Scott Mitchell – Geert de Vos
Dames:
15:00 Aileen De Graaf (NED) – Paula Jacklin

Back To Top