Ga naar hoofdinhoud

Programma Lakeside WK Darts 2015 dag 6: Sharon Prins

Programma Lakeside WK Darts 2015 dag 6. Eindelijk lijken er langzaam kansen te zijn voor een Nederlands dartssucces op Lakeside WK darts 2015. Niet bij de mannen, maar bij de dames is de kans op het bereiken van een ver stadium in het toernooi groter aan het worden. Het zijn namelijk Sharon Prins en Aileen de Graaf die doorstomen op het WK van de BDO. Bij de mannen is er minder succes. Alle Nederlandse deelnemers hebben het vliegtuig naar huis alweer gepakt.

Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

Aileen de Graaf wint van Paula Jacklin

Eergisteren was het Wesley Harms die als laatste Nederlander het toernooi moest verlaten. Ondanks zijn favorietenrol tegen de Canadees Jeff Smith ging hij er kansloos met 3-1 af. Eerder waren het Hofstra, Van Eijden, Mandigers en De Graaf die verliezend hun wedstrijden afsloten. Bij de vrouwen gaat het daarentegen toch echt een stuk beter. Gisteren won Aileen de Graaf haar partij knap met 2-0 van de Engelse Jacklin. Het was een overtuigend optreden van de Nederlandse, die door de bookmakers op voorhand al als favoriet werd gezien. Het is dus aan de dames om de eer hoog te houden. Zij spelen vandaag allebei hun kwartfinale.

Uitslagen Lakeside WK darts 2015 woensdag:

Darryl Fitton 4-3 Alan Norris
Robbie Green 4-0 Peter Sajwani
Brian Dawson 4-3 Madars Razma
Jim Widmayer 0-4 Martin Adams
Geert de Vos 2-4 Scott Mitchell

Kwartfinale Lakeside WK darts 2015 vrouwen

Eerst neemt De Graaf het op tegen de Engelse Sherrock. Een duel tussen twee dames die nog nooit tegenover elkaar stonden. Logischerwijs wonnen ze allebei hun vorige wedstrijd. Sherrock versloeg Mason met 2-1 in sets. De Graaf dus van Jacklin. De Nederlandse is deze wedstrijd licht de favoriet. Prins speelt later op de avond tegen Brooks. Ook zij speelden nog nooit eerder tegen elkaar. De bookmakers zien Sharon Prins wel als de favoriet. De Nederlandse is in vorm en lijkt af te stevenen op een plaats in de halve finale.

Martin Adams makkelijk door naar kwartfinale Lakeside WK darts 2015

Bij de mannen is het ook interessant. Martin Adams, toch een van de favorieten voor de eindzege, maakte gehakt van de Amerikaan Widmayer: 4-0. Daarnaast versloeg Darryl Fitton in een kraker de runner-up van vorig jaar: Alan Norris. Een lange pot die uiteindelijk met 4-3 ging naar ‘The Dazzler’. Verder bereikten Engelsmannen Green, Dawson en Mitchell ook de volgende ronde.

Vandaag worden bij de mannen de laatste achtste finales gespeeld. Onder andere Scott Waites komt laat op de avond in actie. Hij neemt het op tegen Montgomery.

Programma Lakeside WK darts 2015 vandaag:

Heren:
15:00 Gary Robson – Jeff Smith
19:30 Glen Durrant – Jamie Hughes
21:15 Scott Waites – Ross Montgomery
Dames:
14:30 Anastasia Dobromyslova – Zoe Jones
16:15 Aileen de Graaf – Fallon Sherrock
19:05 Sharon Prins – Rachel Brooks
20:45 Lisa Ashton – Trina Gulliver

Back To Top