Ga naar hoofdinhoud

Programma Lakeside WK Darts 2015 dag 8: halve finale

Programma Lakeside WK Darts 2015 dag 8. De laatste vier weken kunnen de dartsliefhebbers hun lol op. Beginnen met het wereldkampioen van de PDC, en vervolgens verder met Lakeside. Ook wel gezien als het WK van de British Darts Organisation (BDO) en vaak beschouwd als The Embassy. Vandaag is het laatstgenoemde toernooi alweer aangekomen bij de halve finales. En die halve finales zijn zonder onze Nederlandse darters. Alle mannelijke spelers uit Nederland zijn naar huis, en dus wéér geen oranje succes.

Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

Halve finale Lakeside WK 2015 Martin Adams v Glen Durrant

Dat neemt niet weg dat de halve finales van vandaag geen mooi affiches zijn. Martin Adams, een van de grote favorieten al voor het toernooi, speelt zijn wedstrijd tegen de Engelsman Durrant. Martin ‘Wolfie’ Adams is één van de drie Engelse halve finalisten. Alleen Smith komt uit een ander land. De Canadees neemt het op tegen Mitchell. De laatstgenoemde wordt door de bookmakers gezien als de favoriet in deze partij. Adams is in zijn partij tegen Durrant ook de favoriet. Ze speelden alleen nog nooit eerder tegen elkaar. Durrant is erg in vorm. Hij versloeg in de kwartfinale Darryl ‘The Dazzler’ Fitton en dat is een knappe prestatie. Ook hij werd namelijk gezien als een van de grote kanshebbers op de eindzege. Het werd 5-2. Adams maakte in de kwartfinale gehakt van Montgomery. Met maar liefst 5-1 maakte hij een einde aan de zegereeks van de Schot. In de eerste ronde won Adams al van de Nederlander Jan Dekker.

En dat is niet het enige. De finale van het vrouwentoernooi staat vandaag namelijk ook op het programma. Het is titelverdedigster Lisa Ashton die het opneemt tegen Sherrock. Vorig jaar was Ashton in de finale te sterk voor de nummer één van de wereld Deta Hedman. Dit jaar speelden de finalisten van vorig jaar zelfs tegen elkaar in de eerste ronde. Ashton is dus goed op dreef en is meteen de grote favoriet in deze finale. In de halve finale was de Engelse nog te sterk voor de Nederlandse Sharon Prins. Met twee sets tegen nul werd onze landgenoot naar huis gestuurd. Sherrock versloeg titelkandidaat Dobromyslova met 2-1 in de vorige ronde.

Programma Lakeside WK darts 2015 vandaag:

Halve finale Lakeside WK darts 2015 Heren:
15:40 Jeff Smith – Scott Mitchell
19:40 Martin Adams – Glen Durrant
Finale Lakeside WK darts 2015 Dames:
17:40 Lisa Ashton – Fallon Sherrock

Back To Top