Ga naar hoofdinhoud

Programma Lakeside WK Darts 2016: Harms en Veenstra in kwartfinale

BDO Lakeside WK Darts 2016. Vrijdag treden twee Nederlandse spelers op in de kwartfinale van Lakeside 2016 , het wereldkampioenschap darts van de BDO. Wesley Harms bijt het spits af tegen Jamie Hughes en Richard Veenstra treft in de slotpartij Scott Mitchell.

Acht mannen maken nog kans op de WK-titel in Frimley Green, Engeland. Vijf van hen hebben een geplaatste status, waaronder de als vijfde ingeschaalde Wesley Harms. Hij boekte een plek bij de laatste acht door dinsdag af te rekenen met Jim Williams (4-3). Schijnbaar inspireerde het zijn landgenoot Richard Veenstra. De debutant was woensdag bijzonder op dreef en veegde Martin Atkins opzij met 4-0.

Live Wedden

888-darts-odds-lakeside-08-01-2016

Wesley Harms – Jamie Hughes Lakeside WK Darts 2016

Wesley “Sparky” Harms is nog een zege verwijderd van een evenaring van zijn beste resultaat op Lakeside. Zou hij dit jaar meer in zijn mars hebben, dan de halve eindstrijd? Zijn tweede partij was van iets minder niveau dan zijn eerste, maar Sparky zal als pluspunten aan die twee worstelingen onthouden, dat hij in de beslissende sets de koelste bleek.

En de verrichtingen van Jamie Hughes, bijgenaamd Yozza, hoeven hem niet schrik in te boezemen. De Engelsman heeft een viertje naast zijn naam staan, maar zijn verleden op Lakeside past (nog) niet bij die hoge ranking. Vorig jaar verloor hij kansloos in de tweede ronde van Glen Durrant en dat was zijn enige optreden vanaf de WK-oche.

Wie wint het BDO WK Darts 2016? De favorieten volgens 888sport:

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 08.01.2015.

Gemiddeldes zeggen niet alles in het darts, maar Hughes zal toch beter moeten scoren dan de 83,7 en 82,9 van zijn eerdere partijen. Harms zag zijn moyenne dalen van 88,6 naar 85,8. Nu de partijen om best of negen sets gaan, zullen de ruimere ervaring en het wat grotere scorend vermogen moeten gaan tellen.

Scott Mitchell – Richard Veenstra

Veenstra liet geen spoor van plankenkoorts zien tegen Atkins en trapte die match af met een 140 en 180. In de slotleg was hij even geconcentreerd en liet hij doodleuk een 170 noteren, om te finishen met 25. Veenstra is hier niet om alleen wat lol te hebben, hij toont ambitie en vastberadenheid. Die zal hij nodig hebben ook tegen Scotty Dog, de titelhouder.

Alhoewel, Mitchell liet het in zijn eerdere twee potjes aankomen op de beslissende set. Gemiddeldes van 93 en 90,6 zijn in deze fase van Lakeside adequaat, maar Veenstra tilde zijn score per drie pijltjes versus Atkins op naar 91,2. En op zijn eindzege vorig jaar na, is Scotty Dog altijd aan het ploeteren in Lakeside, met maar twee gewonnen partijtjes in vijf eerdere deelnames. Een geweldig 2015 beleefde hij na die winst trouwens ook niet, vandaar dat hij ondanks de titel maar als zesde is geplaatst.

Zet in op jouw favoriet en win! Richard Veenstra staat op 13.00 bij de bookmaker 888sport. Kijk hier voor wedden op Lakeside WK darts 2016

Wedden op Lakeside 2016

De bookmakers hebben alle vertrouwen in Scott Mitchell en zetten hem op 1,44. Veenstra noteert 2,80. Veenstra staat tot nu toe te goed te spelen om weg te worden gevaagd. We tippen dat hij minstens twee sets wint (en dus niet met 0-5, 1-5 of 2-5 verliest). De +2,5 sets op Veenstra noteert 2,00.

Programma Lakeside WK Darts 2016 – vrijdag 8 januari

Middagsessie:
Wesley Harms – Jamie Hughes 1-5
Glen Durrant – Scott Waites 4-5
Deta Hedman – Ann Louise Peters 2-0

Avondsessie:
Dennis Harbour – Jeff Smith 2-5
Trina Gulliver – Aileen de Graaf 2-1
Scott Mitchell – Richard Veenstra

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen Lakeside WK Darts 2016

Back To Top