Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2018 live: Willem Mandigers en Danny Noppert

WK Darts 2018 BDO. Lakeside start vandaag met twee Nederlanders. Vanavond speelt Danny Noppert zijn eerste match tegen Joe Chaney en vanmiddag neemt Willem Mandigers het op tegen Nick Kenny.

Onderaan meer over de voorspellingen en de live stream van de wedstrijden.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Lakeside 2018 vandaag

Willem Mandigers speelt zijn eerste partij op de Lakeside tegen de Welshman Nick Kenny. Het is voor Mandigers de vierde keer dat hij op de deelneemt aan een WK Darts. In 2015 en 2016 kwam hij niet verder dan de eerste ronde en afgelopen jaar moest hij zijn plek in het hoofdtoernooi zien te bereiken via een voorronde. Zijn tegenstander was de Poolse darter Krzysztof Ratajski die hem versloeg. Mandigers staat elfde op de BDO-ranking.

Nick Kenny is 24 jaar jong en staat momenteel 22ste op de BDO-ranking. Hij speelde in 2014 in de PDC Development Tour England waarin hij twee keer de winst pakte, maar switchte daarna weer terug naar de BDO. Afgelopen jaar werd Kenny nog meteen in zijn eerste partij uitgeschakeld, maar zijn tegenstander was toen Glen Durrant, de uiteindelijke winnaar van de BDO-wereldtitel darts.

Danny Noppert voorronde

Danny Noppert Lakeside 2018 GettyDanny Noppert moet dit jaar de finale zien te bereiken via de langste weg. Omdat hij afgelopen jaar niet voldoende toernooien heeft gespeeld, kan hij niet als geplaatste speler direct aan het hoofdtoernooi beginnen – ook al won hij onlangs nog het Zuiderduin, het Finders Darts Masters. In de voorronde die hij vanavond speelt, treft hij de Amerikaan Joe Chaney, die op de 47ste plaats staat van de BDO-ranking.

Chaney is 42 jaar en komt uit de staat Tennessee. Hij won dit jaar de Camellia Classic, de Choo Choo Classic en het Las Vegas Open. Voor ons in Nederland zeggen die toernooien misschien niet zoveel, maar duidelijk is wel dat Chaney een man is die weet wat winnen inhoudt. Daarmee is hij een waardige tegenstander voor Noppert om zijn toernooi te beginnen en meteen goed scherp te zijn – ook omdat ‘Noppie’ een jaar geleden zelf nog Lakeside-finalist was.

Martin Adams opent WK Darts

De Fries zal het sowieso niet makkelijk hebben op dit toernooi omdat zijn moeder op oudjaarsdag na een lang ziekbed overleed. De vraag is hoe hem dat beïnvloedt: óf het geeft hem vleugels omdat hij de titel voor haar wil winnen en hij speelt in een soort roes waardoor het ook allemaal lukt, óf de emoties raken hem en brengen hem van zijn stuk.

Andere partijen die vandaag de moeite zijn, is de opener tussen Mark McGeeney en ‘Mr. BDO’ Martin Adams, en de afsluiter van de avond waarin Scott Mitchell, de wereldkampioen van 2015 het opneemt tegen Darius Labanauskas uit Litouwen.

Voorspellingen WK Darts 2018

Nick Kenny is favoriet om zijn partij tegen Willem Mandigers te winnen. Mandigers noteert bij bookmaker Mr Green 2.10 voor de winst en Kenny heeft odds van 1.73 staan.

Hoewel Joe Chaney niet bepaalt een groentje is, en Danny Noppert vermoedelijk toch wat aangeslagen het podium betreedt, zijn de voorspellingen van bookmaker Mr Green heel duidelijk: Noppert noteert 1.15 en is daarmee de moddervette favoriet voor deze match; Chaney noteert 5.20 en daarmee wordt gezegd dat de kansen voor de Amerikaan om te winnen van Noppie nihil zijn.

Noppert blijft onveranderd reserve-favoriet voor de titel met 8.00. Glen Durrant is topfavoriet met 2.25. Lees ook: wedden op darts.

Livestream Lakeside WK Darts 2018

Zodra de wedstrijden beginnen, kun je hier de Lakeside live stream kijken (ook heel handig voor het live wedden – bij bookmaker Bookmaker Mr Green kun je gedurende de partij inzetten).

Programma Lakeside 2018

Volledig: speelschema Lakeside 2018

Zaterdagmiddag 6 januari
Mark McGeeney – Martin Adams
Willem Mandigers – Nick Kenny
Lisa Ashton – Rhian Griffiths
Penigran Mohamed – Gary Robson (V)

Zaterdagavond 6 januari
Justin Thompson – Chris Gilliland (V)
Deta Hedman – Rachna David
Joe Chaney – Danny Noppert (V)
Scott Mitchell – Darius Labanauskas

 

Back To Top